Yle ja Iltalehti: Sdp ja perus­suomalaiset ohittivat kokoomuksen imago­vertailussa

Kokoomus piti ykköspaikkaa kolmella edellisellä kyselykerralla, mutta nyt se jäi Sdp:n ja perussuomalaisten taakse.

Puolueiden edustajat ramppaavat vaalien alla tiuhaan tahtiin tenteissä. Vasemmalta katsoen kuvassa Atte Harjanne (vihr), Petra Malin (vas), Kai Mykkänen (kok), Timo Harakka (sdp) ja Marleena Isomaa (ps) Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan vaalipaneelissa Kumpulan kampuksella 8. maaliskuuta.

16.3. 8:11 | Päivitetty 16.3. 8:30

Sdp ja perussuomalaiset ovat ohittaneet kokoomuksen puolueiden kokonaisimagon vertailussa.

Tulokset selviävät kuuden suurimman puolueen teettämästä puoluebarometrista, jonka Kantar Public on tehnyt. Puoluebarometrin imagovertailun tulokset eivät ole julkisia, mutta Yle ja Iltalehti ovat saaneet ne käyttöönsä.

Helmikuun imagovertailun kärjessä on Sdp, ja sen perässä perussuomalaiset kakkosena, kokoomus kolmantena ja vasemmistoliitto neljäntenä. Vihreät on viidentenä ja keskusta kuudentena.

Kokoomus piti ykköspaikkaa kolmella edellisellä kyselykerralla. Ylen mukaan puolueiden väliset erot ovat kuitenkin vertailussa pieniä, ja kolmen suurimman puolueen arvioinnit ovat aiempaa lähempänä toisiaan.

Kokoomus saa kuitenkin huonoimpia sijoja kahdella osa-alueella. Kokoomus saa eniten mainintoja puolueen toiminnan ylimielisyydestä (46 %) kuuden suurimman puolueen joukosta. Puolue saa lisäksi vähiten mainintoja toimintansa ihmiskeskeisyydestä (18 %).

Puolueiden imagokysely perustuu viiteentoista osa-alueeseen ja niistä muodostettuun yhteistulokseen. Vastaajilta on kysytty esimerkiksi arviota puolueen johtajien vetovoimaisuudesta tai taitamattomuudesta, luottamuksesta puolueeseen sekä mielipidettä puolueen kyvystä esittää järkeviä ja toteuttamiskelpoisia ehdotuksia.

Oikaisu 16.3. kello 08:30 Toisin kuin uutisessa aiemmin kerrottiin, Yle ei ole ainoa, joka on saanut Kantarin tekemän puoluebarometrin. Ennen Yleä siitä uutisoi Iltalehti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat