Ilkka-Pohjalainen: Ministeri Kurvinen ylpeä liha­tuotannon piilotuki­syytöksistä

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen sanoo syytöksien lihatuotannon piilotukemisesta olevan hänelle suuri kunnia.

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk).

16.3. 11:00

RUOKAVIRASTON luottamusmiehet syyttävät maa- ja metsätalousministeriötä lihantuottajien piilotukemisesta, uutisoi HS viime viikolla. Viime vuonna lihantarkastusmaksut olivat noin kolme miljoonaa euroa alijäämäisiä. Ministeriö ei ole antanut korottaa hintoja niiden todellisten kulujen tasolle, vaikka palvelut pitäisi lain mukaan myydä omakustannehintaan.

Lue lisää: Ruokaviraston luottamus­miehet syyttävät ministeriötä lihan­tuottajien piilo­tukemisesta

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen ei vastannut tuolloin HS:n haastattelupyyntöön.

Ilkka-Pohjalaiselle Kurvinen puolestaan antoi haastattelun aiheeseen liittyen tällä viikolla. Hän toisti kantansa siitä, että maksujen korotuksia ei olla tekemässä tässä taloudellisessa tilanteessa.

”Näiden hätää kärsimässä olevien tilojen kannattavuutta ei enää rasiteta uusilla maksuilla”, Kurvinen sanoi lehden haastattelussa.

Hän kuitenkin myönsi, että ”jossain vaiheessa” näin on tehtävä.

Ruokaviraston luottamusmiesten mukaan palveluiden myynti alijäämäisenä on lihatuottajien piilotukemista. Vasemmistoliitto sanoi tilanteen vaikuttavan lainvastaiselta ja teki asiasta kirjallisen kysymyksen tammikuun lopulla.

Kurvinen vastaa syytöksiin Ilkka Pohjalaisessa ”rinta rottingilla”.

”Jos joku sanoo, että minä piilotuen suomalaista lihantuotantoa ja maataloutta, niin minä otan sen suurella kunnialla!” hän sanoo lehden haastattelussa.

Ruokaviraston luottamusmiehet JHL:stä, ammattiliitto Prosta sekä Jukosta ovat tehneet tehneet oikeuskanslerille kantelun maa- ja metsätalousministeriön toiminnasta liittyen Ruokaviraston maksullisten palveluiden hinnoitteluun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat