Eduskuntaan pyrkivä puoluejohtaja Petrus Pennanen sai tiistaina syytteen pahoinpitelyistä

Helsingin varavaltuutettu ja tarkastuslautakunnan jäsen Petrus Pennanen kiistää syyllistyneensä rikokseen: ”Taustalla uran ja maineen tuhoamisyritys.”

”En ole koskaan pahoinpidellyt ketään. Minua on pahoinpidelty”, Petrus Pennanen sanoo. Kuva on vuodelta 2017.

16.3. 17:49

Eduskuntaan pyrkivä avoimen puolueen puolueen puheenjohtaja Petrus Pennanen, 50, sai tiistaina syytteitä pahoinpitelyistä. Helsingin Sanomien tietojen mukaan pahoinpitelyjä epäillään tapahtuneen ainakin kolme kertaa vuosina 2021–2022.

”En ole koskaan pahoinpidellyt ketään. Minua on pahoinpidelty, ja olen niissä tilanteissa juossut pakoon ja joskus soittanut 112, koska se on tietääkseni oikea tapa toimia”, Petrus Pennanen kommentoi syytteitä.

Hän kiistää syyllistyneensä pahoinpitelyrikoksiin.

”Taustalla on uran ja maineen tuhoamisyritys. Henkilö on ilmoittanut noissa tilanteissa, että hän haluaa tuhoa urani ja maineeni”, Pennanen sanoo.

Pennanen on saanut jo viime kesänä syytteen huumausainerikoksesta. Syytettä käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa ensi kesänä.

Useita vuosia Helsingin kaupunginvaltuustossa istunut Pennanen on puhunut avoimemman huumausainepolitiikan puolesta vuosia. Hän kampanjoi kannabiksen laillistamisen puolesta myös eduskuntavaaleissa.

Pennanen on Helsingin kaupungin varavaltuutettu ja tarkastuslautakunnan jäsen ruotsalaisen kansanpuolueen listoilta. Hänet valittiin piraattipuolueen ensimmäiseksi kunnanvaltuutetuksi Helsingissä 2017, mutta hän on sittemmin jättänyt piraattipuolueen.

Eduskuntavaaliehdokas, avoimen puolueen johtaja Petrus Pennanen kampanjoi kannabiksen laillistamisen puolesta kevyen liikenteen väylällä Baananalla maaliskuussa 2023.

Petrus Pennanen ei kiistänyt eikä myöntänyt syyllistyneensä huumausainerikokseen, kun Helsingin Sanomat kysyi asiasta. Epäilty rikos on tapahtunut huhtikuussa 2021 Helsingissä.

Pennasen mukaan taustalla on tapahtuma, jossa toinen henkilö hyökkäsi hänen kimppuunsa.

”Juoksin pakoon kotoa ja hän soitti poliisit paikalle. Tämä henkilö myös antoi poliiseille huumausaineita ja sanoi, että ne ovat minun”, Pennanen kertoo syytteen taustoista.

Petrus Pennanen mainostaa eduskuntavaalikampanjassaan netissä ja ulkomainonnassa olevansa Helsingin kaupunginvaltuutettu. Todellisuudessa hän on varavaltuutettu.

”No, minä olen ensimmäinen varajäsen. Tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että olen hyvin usein siellä kokouksissa”, Pennanen selvittää.

Pennasen mukaan hän toimii niin aktiivisesti valtuustossa, että siellä ”voi toimia melkein yhtä hyvin kuin olisi täysjäsen”. Hän perustelee käyttämäänsä titteliä sillä, että varavaltuutetut ovat kokouksissa täysivaltaisia valtuutettuja eikä kokouksissa tehdä eroa, onko varasijalta vai ei.

Petrus Pennanen kampanjoi Helsingin kevyen liikenteen Baanalla kaupunginvaltuutettuna, vaikka hän on Helsingin kaupunginvaltuuston varajäsen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat