Kokoomuksen Mykkänen IS:lle: ”Sanna Marinin täytyy nöyrtyä”

Perussuomalaisten kanssa on Kai Mykkäsen mukaan mahdollista muodostaa kokoomuksen johdolla ”talousoikeistolainen hallitus, joka laittaa tämän velkakurin kuntoon”.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen

16.3. 17:27 | Päivitetty 16.3. 19:06

Sdp:n puheenjohtajan Sanna Marinin täytyy nöyrtyä, jos puolue haluaa samaan hallitukseen kokoomuksen kanssa, sanoi kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen Ilta-Sanomien haastattelussa torstaina.

Haastattelussa Mykkäseltä kysyttiin, miten kokoomuksen ja Sdp:n kannat voidaan sovittaa yhteen.

”Sdp:n puheenjohtajan Sanna Marinin täytyy nöyrtyä”, Mykkänen vastasi.

”Ja Sdp:n täytyy nöyrtyä siihen, että nyt on käänteen paikka.”

Sdp:ssä Mykkäsen linjausta pidettiin ”röyhkeänä”.

”Kuvitellaanko kokoomuksessa, että hallitusneuvottelut käydään sanelemalla yksin ehdot muille vai mitä Kai Mykkänen tarkoittaa nöyrtymisellä? Röyhkeä asenne. Vaaleja ei ole vielä käyty”, puolueen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen kirjoitti Twitterissä.

Kokoomus johtaa mielipidemittauksia, kun eduskuntavaaleihin on aikaa vähän yli kaksi viikkoa. Aivan sen kintereillä ovat kuitenkin perussuomalaiset ja Sdp. Jos vaalitulos vastaisi suunnilleen nykyisiä gallupeja, voitaisiin enemmistöhallitus käytännössä rakentaa joko kokoomuksen ja Sdp:n tai kokoomuksen ja perussuomalaisten varaan.

Lue lisää: Saarikon mielenmuutos pani hallituspelin uusiksi

Marin on sanonut, että Sdp ei suostu samaan hallitukseen perussuomalaisten kanssa.

Mykkäseltä kysyttiin, vaikuttaako perussuomalaisten kanssa tehtävä hallitus todennäköisemmältä kuin Sdp:n kanssa muodostettava.

”Talouslinjan osalta demareiden täytyy muuttua rajusti, jotta Suomen velkaantuminen loppuisi”, hän vastasi.

Perussuomalaisten kanssa Mykkäsen mukaan on mahdollista muodostaa kokoomuksen johdolla ”talousoikeistolainen hallitus, joka laittaa tämän velkakurin kuntoon”.

Valtiovarainministeriö esitti joulukuussa julkaistussa virkamiespuheenvuorossaan, että julkista taloutta tulisi vahvistaa eri keinoin vähintään 9 miljardilla eurolla kahden seuraavan vaalikauden aikana. Tämä tarkoittaa menoleikkauksia tai veronkorotuksia. Sdp:llä ja kokoomuksella on niistä hyvin erilaiset käsitykset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat