Marin Mykkäsen nöyrtymis­kommentista: Ehkä kertoo siitä, miksi kokoomusta pidetään ylimielisenä

Sdp:n puoluevaltuusto piti kokouksen sunnuntaina Helsingissä. Marin kommentoi myös Ruotsin Nato-ratifionteja, mutta hänellä ei ollut uutta aikataulutietoa.

Sdp:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä sunnuntaina.

19.3. 14:33 | Päivitetty 19.3. 14:41

Pääministeri Sanna Marin (sd) kertoi sunnuntaina puolueensa puoluevaltuuston kokouksen tiedotustilaisuudessa olleensa yhteyksissä Ruotsin pääministeri Ulf Kristerssonin kanssa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksien ratifioinneista.

”Olemme vaihtaneet viestejä ja olen kertonut, että Suomi tekee kaikkensa, jotta myös Ruotsista tulisi Naton jäsen”, Marin kertoi.

Marinin mukaan Turkin tai Unkarin ratifiointi­aikatauluista ei ole tullut perjantain jälkeen uusia tietoja. Marinin mukaan Suomella on kuitenkin edellytykset ”hyvinkin nopeaan” toimintaan sen jälkeen, kun maat ovat ratifioineet Suomen jäsenyyden loppuun saakka.

Turkki on ilmoittanut ratifioivansa Suomen jäsenyyden ennen 14. toukokuuta järjestettäviä parlamenttivaalejaan, Unkari puolestaan maanantaina 27. maaliskuuta.

Lue lisää: Unkarin ilmoitus hämmentää tutkijoitakin: ”Mitään selkeää syytä ei ole”

Tiedotustilaisuudessa Marin kommentoi myös kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kai Mykkänen kommenttia Ilta-Sanomien haastattelussa. Mykkänen sanoi, että "Sdp:n puheenjohtajan Sanna Marinin täytyy nöyrtyä”.

”Sdp:n täytyy nöyrtyä siihen, että nyt on käänteen paikka”, Mykkänen kommentoi sitä, kuinka kokoomuksen ja Sdp:n kannat voidaan sovittaa yhteen.

Lue lisää: Kokoomuksen Mykkänen IS:lle: ”Sanna Marinin täytyy nöyrtyä”

”Sdp ei nöyrry tavoitteistaan tai omista näkemyksistään vain sen takia, että oikeisto sitä vaatii”, Marin kuittasi takaisin.

”Ehkäpä lausahdus Mykkäsen suusta kertoo myös siitä, minkä takia kokoomusta pidetään ylimielisenä puolueena”, Marin vastasi median kysymykseen.

Marinin mukaan ennen keskustelua hallitusneuvotteluista tulisi käydä vaalit ja katsoa, miten ihmiset äänestävät.

”Kun yhteinen hallitus on muodostettava riippumatta siitä, mitkä puolueet hallituksessa ovat, niin se vaatii kaikilta kompromissi­taitoa.”

Puoluevaltuuston kokouksen alussa pitämässään puheessa Marin nosti esiin Sdp:n eduskuntavaali­tavoitteita.

Marin muun muassa totesi, että Suomessa tulisi seuraavalla hallituskaudella järjestää lyhennetyn työajan kokeilu. Tällaista Marin on esittänyt aikaisemminkin.

Puheessaan Marin myös esitti, että seuraavalla vaalikaudella tulisi järjestää tasa-arvolain uudistus, jossa keskityttäisiin ”erityisesti tasa-arvon edistämiseen sekä syrjintäkieltojen, valvonnan ja oikeussuojakeinojen vahvistamiseen”.

”Osana uudistusta tulisi puuttua erityisesti raskaussyrjintään vahvistamalla valvontaa ja sanktioita”, Marin esitti.

Ennen puoluevaltuuston kokousta Sdp:n puoluejohto kampanjoi muun muassa Kampin Narinkkatorilla sekä kiertämällä Helsingissä ihmisten ovilta oville.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat