Ukrainaan ei kannata lähettää 2000-luvun hävittäjiä, mutta kaikenlaista neukkuaikaista roinaa kyllä

Uutisraportti-podcastissa käsitellään ja analysoidaan tämän viikon kolme tärkeintä uutista.

Tämän viikon podcastissa Tuomas Peltomäki, Marko Junkkari ja Anni Keski-Heikkilä keskustelevat pääministeri Sanna Marinin ympärillä yhtäkkisesti kiehuvasta hävittäjä-sopasta, lähes uuvuttavan runsaasta vaalitarjonnasta ja puoluejohtajien pärjäämisestä siellä, sekä Kiira Korven runokirjan ryttäyskritiikistä.

Varsinkin ristiriidat niin kutsutun hävittäjä-gaten sisällä herättävät monia kysymyksiä keskustelijoissa.

Esimerkiksi puolustusministeri Antti Kaikkonen vastasi torstaisessa tiedotustilaisuudessaan ensin yhteen kysymykseen sen, että Suomi on kyllä kipannut lähes kaiken neukkuaikaisen aseistuksensa Ukrainaan, mutta heti toiseen kysymykseen hän kuitenkin painotti että Hornetit ovat aivan liian vanhaa rojua, jotta niillä kukaan mitään tekisi. Horneteista viimeisin tuli Suomeen 2000.

Hornetien uudelleenluokittelua jonkinlaiseksi lentäväksi teollisuusjätteeksi ei tuntunut hidastavan sekään, että paraikaa neukkuaikaisilla MiG-koneilla lentävät ukrainalaiset itse tuntuvat niitä kuitenkin haluavan, jopa niin paljon että erikseen pyysivät Suomea ja Yhdysvaltoja kolmikantaneuvotteluihin Hornetit saadakseen.

■ Torstaisin julkaistava Uutisraportti-podcast analysoi viikon kolme tärkeintä uutista. Voit tilata podcastin yleisimpiin podcast-palveluihin tai kuunnella sen HS:n sovelluksessa.

Voit katsoa keskustelun yläpuolisesta soittimesta.

Podcast on puhuttu ohjelma, jota voit kuunnella puhelimellasi tai verkkoselaimessasi.

Suomen suosituimpiin lukeutuva Uutisraportti-podcast on viikoittain vuodesta 2016 ilmestynyt uutisten ja politiikan analysointiin keskittyvä podcast. Vakiokokoonpanossaan keskustelemassa ovat HS:n toimittajat Marko Junkkari, Tuomas Peltomäki, Salla Vuorikoski ja Anni Keski-Heikkilä. Podcastissa vierailevat usein myös HS:n lukuisat asiantuntijatoimittajat ja kirjeenvaihtajat.

Voit kuunnella podcastin HS:n sovelluksessa valitsemalla valikosta Kuuntele–Podcastit–Uutisraportti podcast. Voit tilata sen myös yleisimpiin podcast-sovelluksiin, kuten Supla, Spotify, Applen podcastit sekä kaikkiin sovelluksiin, jotka ottavat vastaan RSS-syötteen.

Kaikki HS:n podcastit löytyvät Suplasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat