Pam asetti SOL Palvelut ja SOL Kiinteistöpalvelut hakusaartoon

Lakko alkaisi torstaina ja kestäisi kolme vuorokautta.

Lakkovahteja Viking Linen terminaalilla Helsingissä 17. maaliskuuta 2023.

| Päivitetty

Kiinteistöpalvelualan työriitaan ei saatu ratkaisua maanantain sovittelussa. Sovittelu jatkuu tiistaina kello 12, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto.

Siivoojat ja kiinteistönhoitajat ovat olleet työriidan aikana jo kahdesti lakossa. Edellinen lakko päättyi viime perjantaina.

Palvelualojen ammattiliitto Pam on antanut seuraavan lakkovaroituksen tälle viikolle. Lakko alkaisi torstaina ja kestäisi kolme vuorokautta.

Samalla Pam ilmoitti maanantaina asettaneensa hakusaartoon SOL Palvelut ja SOL Kiinteistöpalvelut. Hakusaarto alkaa heti ja jatkuu määrittelemättömän ajan.

”Hakusaarto tarkoittaa sitä, että Pamin jäsenten ei pidä hakeutua töihin SOL:iin ja samalla kehotetaan myös muita välttämään yrityksen avoimia tehtäviä. Lisäksi työvoimaa välittävien tahojen toivotaan pidättäytyvän työntekijöiden värväämistä SOL:iin”, tiedotteessa selvennetään.

Lakon piiriin kuuluisi noin 27 000 työntekijää 18 yrityksessä. Lakko koskisi muun muassa ISS Palveluita, L&T Kiinteistöhuoltoa, L&T Siivousta sekä SOL Palveluita. Pamin mukaan myös vuokratyö ja osa-aikatyö olisivat lakon piirissä. Lakon ulkopuolelle rajattaisiin esimerkiksi leikkaussalien siivous.

Viime viikolla Pam hylkäsi valtakunnansovittelijan työriitaan antaman sovintoehdotuksen, koska siinä ollut palkkaratkaisu jäi Pamin mukaan liian matalaksi. Työnantajapuoli eli Kiinteistötyönantajat olisi hyväksynyt sovintoehdotuksen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat