Siivoojien ja kiinteistön­hoitajien lakko alkaa: Osa­puolet hylkäsivät sovinto­ehdotuksen

Kolme vuorokautta kestävän lakon piiriin kuuluu noin 27 000 työntekijää 18 yrityksessä.

Valtakunnansovittelija antoi eilen kolmannen sovintoehdotuksen kiinteistöpalvelualaa koskevassa työriidassa.

| Päivitetty

Siivoojien ja kiinteistönhoitajien lakko alkaa torstaina, koska kiinteistöpalvelualan työriitaan ei saatu ratkaisua. Asiasta kertoi valtakunnansovittelijan toimisto twiitissään. Sekä Palvelualojen ammattiliitto (Pam) että Kiinteistötyönantajat ovat hylänneet sovintoehdotuksen.

Tämä merkitsee, että alan kolmas lakko alkaa torstaina puoliltaöin. Lakon piirissä on noin 27 000 työntekijää 18 yrityksessä. Lakon on määrä päättyä lauantaina puolilltaöin.

”Pienipalkkaiset siivoojat ja kiinteistönhoitajat ansaitsevat kunnon palkankorotukset. Tämä ehdotus ei vielä ollut kokonaisuutena riittävä”, Pamin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen kommentoi tiedotteessa.

Osapuolten oli annettava kello 11:een mennessä vastauksensa valtakunnansovittelijan tiistaina antamaan sovintoehdotukseen, joka oli kolmas meneillään olevassa työriidassa. Työriidan aikana on järjestetty jo kaksi aiempaa lakkoa viime viikkoina.

Pamin hallitus päätti kahdesta uudesta lakkovaroituksesta kiinteistöpalvelualalle. Ellei sopua synny, alkaa kaikkia kiinteistöpalvelualan töitä koskeva kaksipäiväinen lakko 13. huhtikuuta. Sen jälkeen alkaa alan suurimpia yrityksiä koskeva toistaiseksi voimassa oleva lakko 15. huhtikuuta.

Pamin hallitus julisti lisäksi tiistaina SOL Palvelut oy:n ja SOL Kiinteistöpalvelut oy:n hakusaartoon.

Pamin mukaan SOL on toiminut poikkeuksellisen asiattomasti painostaessaan työntekijöitään lakonalaiseen työhön.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat