Perussuomalaisten puolue­sihteeri pahoittelee lausuntoaan keskustasta

Perussuomalaisten puoluesihteeri Arto Luukkanen sanoi HS:n jutussa perussuomalaisten antaneen keskustalle ”coup de grâcen” eli armonlaukauksen.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Arto Luukkanen kuvattuna tiedotustilaisuudessa elokuussa 2022.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Arto Luukkanen pahoittelee Uuden Suomen blogissaan keskustalaisille lausuntoaan puolueesta.

Luukkanen sanoi HS:n jutussa perussuomalaisten antaneen keskustalle ”coup de grâcen” eli armonlaukauksen. Hän viittasi eduskuntavaalitulosta kuvaavaan karttaan, jossa näkyi keskustan kannatuksen väheneminen ja perussuomalaisten nousu suurimmaksi puolueeksi useissa vaalipiireissä.

Luukkanen pahoittelee nyt sanojaan ja kirjoittaa, että kyseessä oli ”harkitsematon lausuma”.

”Todellisuudessa kepuhan on tärkeä puolue ja isänmaa tarvitsee sitä”, Luukkanen kirjoittaa.

Luukkanen sanoo pyytäneensä keskustan puoluesihteeriä Riikka Pirkkalaista lounaalle sovun viimeistelemiseksi. Luukkanen korostaa lisäksi, että keskustan ja perussuomalaisten juuret ovat samankaltaiset ja myös perussuomalaiset ajaa maaseudun asioita.

Perussuomalaisten järjestösihteeri Marko Koskinen esitteli puhelimestaan vaalipiirikarttaa vaalien jälkeisenä maanantaina. Vaaleansinisellä merkitty perussuomalaiset voitti vaaleissa enemmän Manner-Suomen vaalipiirejä kuin mikään muu puolue.

Sunnuntaina järjestetyissä eduskuntavaaleissa perussuomalaisista tuli Suomen toiseksi suurin puolue, ja puolue sai seitsemän lisäpaikkaa eduskuntaan. Edelle ylsi vain vaalien voittaja kokoomus.

Keskustan kannatus sen sijaan romahti, ja puolue menetti kahdeksan kansanedustajaa. Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko on jo ilmoittanut, että alkavalla vaalikaudella hänen puolueensa paikka on oppositiossa.

Lue lisää: Keskustan puolue­hallitus tuki Saarikkoa: Ei hallitukseen

Hallituksen muodostaminen alkaa ensi viikolla, kun kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo aloittaa hallitustunnustelut. Perussuomalaisia on pidetty yhtenä kokoomuksen mahdollisena hallituskumppanina, mutta ne tarvitsevat tuekseen myös pienempiä puolueita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat