Perussuomalaisten puolue­sihteerille ilmoittautui haastaja

Perussuomalaisten puoluesihteeriksi on viime puoluekokouksissa ollut runsaasti ehdokkaita.

Perussuomalaisten puoluesihteerinä toimii tällä hetkellä Arto Luukkanen.

Kisa perussuomalaisten puoluesihteerin paikasta on alkanut. Tehtävään ilmoittautui torstai-iltana ehdolle espoolainen Mikko Wikstedt.

Wikstedt on Espoon perussuomalaisten puheenjohtaja ja työskentelee Helsingin insinöörien pääsihteerinä.

Perussuomalaiset sai eduskuntavaaleissa suuren voiton ja puolueesta tuli Suomen toiseksi suurin. Wikstedt perustelee ehdokkuuttaan sillä, että ”vain hyvin ja ammattimaisesti johdetulla koko kentän yhteistyöllä” puolue voi menestyä myös tulevissa vaaleissa.

”Koko puolueorganisaation on nyt puhallettava yhteen hiileen ja toimittava tehokkaasti yhteisten tavoitteidemme eteen”, hän sanoo tiedotteessa.

Tällä hetkellä perussuomalaisten puoluesihteerinä toimii Venäjä-tutkija Arto Luukkanen.

HS:n lähteiden mukaan perussuomalaisissa on ollut pitkään jatkunutta tyytymättömyyttä Luukkaseen. Puoluetoimistolle on palkattu operatiiviseksi johtajaksi entinen puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.

Lue lisää: HS:n lähteet: Perus­suomalaisissa pitkään jatkunutta tyytymättömyyttä puolue­sihteeri Luukkaseen

Puheenjohtaja Riikka Purra kiisti väitteet tyytymättömyydestä.

Perussuomalaisten puoluekokous järjestetään elokuussa. Puoluesihteerin valitsevat äänestämällä puoluekokoukseen osallistuvat perussuomalaisten jäsenet.

Perussuomalaisten puoluesihteeriksi on viime puoluekokouksissa ollut runsaasti ehdokkaita. Esimerkiksi viimeksi vuonna 2021 ehdolla oli kahdeksan ihmistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat