Saara Hyrkkö pyrkii vihreiden puheen­johtajaksi, Krista Mikkonen ei

Saara Hyrkkö on toinen ehdokas vihreiden puheenjohtajakisassa. Aiemmin ehdokkuudestaan on kertonut kansanedustaja Sofia Virta.

Saara Hyrkkö on vihreiden toisen kauden kansanedustaja.

Toisen kauden kansanedustaja Saara Hyrkkö pyrkii vihreiden puheenjohtajaksi. Hyrkkö kertoo asiasta tiedotteessa.

”Vihreät on yhteiskuntaa uudistava voima. Säilyttäviä puolueita Suomessa riittää. Meidän roolimme tulevaisuuspuolueena on tunnistaa tuloillaan olevat muutokset, tuoda pöytään ratkaisuja ja luoda toivoa paremmasta huomisesta”, Hyrkkö sanoo tiedotteessa.

Espoolainen Hyrkkö on toimii vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana ja on koulutukseltaan diplomi-insinööri.

Aiemmin vihreiden puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut kansanedustaja Sofia Virta.

Sisäministerinä päättyneellä hallituskaudella toiminut Krista Mikkonen puolestaan kertoo, että hän ei asetu ehdolle puheenjohtajaksi.

”Huolellisen pohdinnan ja lähipiirin kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen olen kuitenkin päättänyt, että en asetu ehdolle Vihreiden puheenjohtajaksi”, Mikkonen kirjoittaa verkkosivuillaan.

Mikkonen sanoo puheenjohtajan tehtävän olevan houkutteleva, mutta sanoo ministerin tehtävien olleen hyvin aikaa vieviä. Hän sanoo jatkavansa työtä kansanedustajana ja kaupunginvaltuutettuna, ja toivoo voivansa viettää jatkossa enemmän aikaa kotiseudullaan ja läheistensä kanssa.

”Näen tarpeen pohtia yhdessä, miten voimme eduskuntaryhmän ja puoluejohdon työnjaon kautta tasata puheenjohtajan työkuormaa”, hän kirjoittaa.

Myös vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne on aiemmin todennut, ettei tavoittele puheenjohtajuutta.

VIHREÄT valitsee uuden puheenjohtajan kesäkuussa puoluekokouksessa Seinäjoella. Puolueessa järjestetään puheenjohtajasta neuvoa-antava jäsenäänestys.

Puheenjohtajan paikka avautuu, sillä nykyinen puheenjohtaja Maria Ohisalo on kertonut jättävänsä tehtävän. Ohisalo perusteli päätöstään vihreiden suurella vaalitappiolla. Vihreät menetti eduskuntavaaleissa seitsemän kansanedustajanpaikkaa.

Ehdokkuutta ovat ilmaisseet harkitsevansa Virran ja Hyrkön lisäksi ainakin kansanedustajat Fatim Diarra ja Oras Tynkkynen. Tynkkynen sanoi maanantaina STT:lle päättävänsä todennäköisesti tällä viikolla, pyrkiikö puheenjohtajaksi.

”Olen pohtinut päivät ja yöt, mutta en ole tehnyt päätöstä”, Tynkkynen sanoi tuolloin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat