Perustuslakivaliokunnan johtoon kokoomuksen Anna-Kaisa Ikonen, puolustus­valiokunnan johtoon Antti Häkkänen

Vakiintuneen käytännön mukaan valiokunnat asetetaan uudelleen, kun hallitus on nimitetty.

Anna-Kaisa Ikonen valittiin perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaksi.

| Päivitetty

Puolustusvaliokunnan puheenjohtajaksi on valittu Antti Häkkänen (kok) ja varapuheenjohtajaksi Hanna Huttunen (kesk).

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin puolestaan Anna-Kaisa Ikonen (kok) ja varapuheenjohtajaksi Wille Rydman (ps).

Valinnat tehtiin tänään. Vakiintuneen käytännön mukaan valiokunnat asetetaan uudelleen, kun hallitus on nimitetty. Puheenjohtajat voivat vaihtua, jos he saavat esimerkiksi ministerin salkun.

Tiedusteluvalvontavaliokunnan jäsenet valitaan hallituksen muodostamisen jälkeen.

Puheenjohtajuudet kuitenkin säilyvät samoilla puolueilla vaalikauden loppuun. Puolueet jakoivat valiokuntien johtopaikat keskenään viime viikolla.

Presidentti Sauli Niinistö on korostanut keskeisten valiokuntien merkitystä uuden hallituksen muodostamisen aikana.

”Jos joudutaan tekemään ratkaisuja, jotka selvästi vaativat eduskunnan katteen, sitä katetta vähintään noista valiokunnasta sitten on saatavissa”, Niinistö perusteli viime kuussa juuri ennen eduskuntavaaleja.

Sanna Marinin (sd) johtama hallitus jätti eronpyyntönsä vaalien jälkeisellä viikolla. Hallitus jatkaa rutiiniasiat hoitavana toimitusministeristönä, kunnes uusi hallitus on muodostettu. Sen ei kuitenkaan odoteta tekevän uusia poliittisia avauksia.

Oikaisu 19.4. kello 16.35: Toisin kuin pääkuvan kuvatekstissä aiemmin kerrottiin, Anna-Kaisa Ikonen ei ole ensimmäisen kauden kansanedustaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat