Sdp:n entinen puheen­johtaja Ulf Sundqvist on kuollut

Sundqvist oli kuollessaan 78-vuotias.

Sdp:n entinen puheenjohtaja Ulf Sundqvist kuvattuna vuonna 2015.

| Päivitetty

Sdp:n entinen puheenjohtaja Ulf Sundqvist on kuollut. Asiasta kertoo Demokraatti-lehti.

Sundqvist oli kuollessaan 78-vuotias. Lehden mukaan hän kuoli lauantaina Helsingissä lyhyen sairauden jälkeen.

Sundqvistista tuli vuonna 1970, vain 25-vuotiaana, kansanedustaja, ja jo kahden vuoden päästä hänet valittiin Rafael Paasion hallitukseen opetusministeriksi. 1980-luvulla eduskunta vaihtui pankkialaan, kun Sundqvist nimitettiin Suomen Työväen Säästöpankin johtoon.

Sundqvist palasi vielä hetkeksi politiikkaan 1991. Hänet valittiin Sdp:n puheen­johtajaksi. Suomeen oli kuitenkin iskenyt muutamaa vuotta aiemmin pankkikriisi, ja myös Sundqvistin johtama STS-pankki oli ajautunut vaikeuksiin. Vuonna 1993 pankki ilmoitti hakevansa Sundqvistilta oikeusteitse miljoonien vahingonkorvauksia. Lopulta Sundqvist joutui maksamaan 1,2 miljoonan markan korvaukset.

Pankkisotkujen seurauksena Sundqvist erosi Sdp:n puheenjohtajan paikalta. Työväen aatteen ajaminen vaihtui yritysten konsultointiin.

Vuonna 2015 Sundqvist arvioi HS:n haastattelussa poliittista perintöään. Tärkeimpänä saavutuksenaan hän piti opetusministeriaikanaan toteutettua koulu-uudistusta, joka teki suomalaisesta peruskoulusta maailmanluokan brändin.

Kauppa- ja teollisuusministerinä hän oli myymässä Televan Nokialle. Telenokiasta tuli menestystarina ja kivijalka tämän päivän Nokian verkkoliiketoiminnalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat