Video: Niinistön ja Ramaphosan väliin rysähtänyt lippu­tanko hätkähdytti presidentit

Sauli Niinistön vierailulla Etelä-Afrikassa tapahtui kommelluksia, jotka keskeyttelivät virallista ohjelmaa.

Presidentti Sauli Niinistön Etelä-Afrikan-vierailulla sattui yllättäviä kommelluksia tiistaina.

Ensin Niinistön takana ollut lipputanko kaatui kesken hänen ja Etelä-Afrikan presidentin Cyril Ramaphosan tiedotustilaisuuden.

Sen jälkeen tiedotustilaisuuden keskeytti ylitse lentänyt kovaääninen lentokone.

”Onneksi se ei ollut lipputanko”, Niinistö totesi.

Niinistö aloitti tiistaina vierailunsa Etelä-Afrikassa Ramaphosan tapaamisella. Sieltä hän jatkaa Namibiaan. Vierailu jatkuu perjantaihin.

Niinistö pyrki tiedotustilaisuudessa selittämään Suomen näkemystä Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan. Hänen mukaansa kyse on siitä, että suurempi maa hyökkäsi pienempään.

”Suomessa ja suomalaisille se merkitsi sitä, että emme voineet jatkaa Venäjän naapureina luottaen täysin siihen, että varmistamme turvallisuuttamme vain yksin”, Niinistö sanoi viitaten päätökseen liittyä sotilasliitto Natoon.

Etelä-Afrikan näkemykset Venäjästä ja Ukrainasta ovat toisenlaisia.

Venäjän johtaja Vladimir Putin on kutsuttu Etelä-Afrikassa elokuussa järjestettävään Brics-maiden kokoukseen. Siihen osallistuvat myös Kiinan, Intian ja Brasilian johtajat.

Etelä-Afrikan presidentiltä Ramaphosalta kysyttiin tiedotustilaisuudessa, aikooko Etelä-Afrikka pidättää Putinin tuolloin. Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC on antanut Putinista pidätysmääräyksen.

Ramaphosan mukaan Etelä-Afrikkaa hallitseva ANC-puolue on päättänyt, että Etelä-Afrikan tulisi vetäytyä ICC:stä. Hänen mukaansa asiaa edistetään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat