Lindtman muita edellä kilvassa Sdp:n uudeksi puheen­johtajaksi – sai ensimmäisenä taakseen tarvittavat tukijat

Ehdokkaat puheenjohtajaksi on puolueen sääntöjen mukaan toimitettava 4. toukokuuta mennessä.

Antti Lindtmania pidetään vahvana ehdokkaana Sdp:n puheenjohtajaksi väistyvän Sanna Marinin jälkeen.

Antti Lindtman (sd) on kerännyt tarvittavat kymmenen puolueosastoa tuekseen kisassa puolueen uudeksi puheenjohtajaksi, selviää puolueen verkkosivuilta. Hän keräsi ensimmäisenä ehdokkaana taakseen puheenjohtajaehdokkuuteen vaaditut kymmenen puolueosastoa.

Tytti Tuppuraisen tueksi on ilmoittautunut yksi puolueosasto, vaikka Tuppurainen ei itse ole kertonut tavoittelevansa puheenjohtajuutta.

Ehdokkuus puolueen puheenjohtajaksi vaatii puolueen sääntöjen mukaan kymmenen puolueosaston kokouksen tai 250 äänioikeutetun jäsenen valitsijayhdistyksen tuen.

Ehdokkaat puolueen puheenjohtajaksi neuvoa-antavaan jäsenäänestykseen on toimitettava 4. toukokuuta mennessä.

Sdp valitsee uuden puheenjohtajan Sanna Marinin seuraajaksi syyskuussa Jyväskylässä järjestettävässä puoluekokouksessa.

Asiasta kertoi aiemmin Demokraatti.

Toistaiseksi Marinin jatkajaksi ei ole puolueessa ollut suurta tunkua.

Kansanedustaja, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru kertoi viestipalvelu Twitterissä harkitsevansa vielä, lähteekö hän tavoittelemaan Sdp:n puheenjohtajuutta. Hän sanoi tekevänsä ratkaisun lähiaikoina.

Myöskään ministerit Tytti Tuppurainen ja Timo Harakka eivät suoraan ottaneet kantaa, ovatko he kiinnostuneita tehtävästä. Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari on kertonut, ettei sulje puheenjohtajuuden mahdollisuutta pois.

Kansanedustajista muun muassa Nasima Razmyar, Matias Mäkynen ja Niina Malm ovat kertoneet, etteivät tavoittele puheenjohtajan paikkaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat