Häkkänen Ylelle: ”Jos henkilö tekee töitä, hän on tervetullut tähän maahan”

Kokoomus ja perussuomalaiset ovat tällä hetkellä todennäköisimmät tulevat hallitus­kumppanit, mutta maahanmuutto jakaa puolueita.

Antti Häkkänen on kansanedustaja ja kokoomuksen varapuheenjohtaja. Hän toimi Sipilän hallituksessa oikeusministerinä vuosina 2017–2019.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen korosti tiistai-iltana Ylelle, että Suomi tarvitsee maahanmuuttoa.

”Me tarvitsemme ihmisiä tänne, jotka tekevät töitä, noudattavat lakeja ja käyttäytyvät kunnolla. Me tarvitsemme ehdottomasti lisää tekijöitä Suomeen”, Häkkänen sanoi illan A-studiossa. Hän perusteli maahanmuuton tarvetta talouskasvulla.

Juontaja Annika Damström kysyi, tarkoittaako Häkkänen myös matalapalkka-alojen työntekijöitä.

”Nimenomaan työtä tekeviä ihmisiä. --- Jos henkilö tekee töitä, hän on tervetullut tähän maahan”, Häkkänen vastasi.

Kokoomuksella on siis edelleen linjaeroja perus­suomalaisten kanssa. Kokoomus ja perussuomalaiset ovat tällä hetkellä todennäköisimmät tulevat hallituskumppanit, mutta maahanmuutto jakaa puolueita.

Tiistaina tiedotustilaisuudessa hallitustunnustelija Petteri Orpo (kok) korosti Häkkäsen tapaan, että kokoomus haluaa lisää ulkomaalaisia töihin Suomeen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra puolestaan sanoi, että perussuomalaiset vaatii kiristyksiä sekä humanitääriseen että työperäiseen maahanmuuttoon. Hän nosti esiin erityisesti matalapalkka-aloille töihin tulevat maahanmuuttajat ja perheen­yhdistämisen.

Orpo sanoi tiistaina pyrkivänsä kertomaan tällä viikolla, minkä puolueiden kanssa edetään hallitusneuvotteluihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat