Zelenskyi poistui Presidentin­linnasta – Videot näyttävät, miten päivä eteni

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi teki keskiviikkona yllätysvierailun Helsinkiin. HS on seurannut historiallista päivää tiiviisti. Tähän uutiseen on koottu videot vierailusta sekä tekstimuotoinen hetki hetkeltä -seuranta.

Presidentti Sauli Niinistö ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi Presidentinlinnassa. Presidenteillä oli yhteinen tiedotustilaisuus Pohjoismaiden pääministereiden kanssa medialle.

| Päivitetty

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi saapui keskiviikkona Suomeen yllätysvierailulle. Presidentti Sauli Niinistö otti hänet vastaan Presidentinlinnassa juhlallisin seremonioin alkuiltapäivällä.

Lue lisää: Presidenttiä katsomaan tullut ukrainalainen nainen liikuttui kyyneliin: ”Terveisiä äidille”

Lue lisää: ”Otamme huomioon ilman, maan ja meren” – Näin Zelenskyin vierailua turvataan

Kahdenvälisten keskustelujen jälkeen Niinistö ja Zelenskyi pitivät yhteisen tiedotustilaisuuden.

Lue lisää: Zelenskyi ja Niinistö vitsailivat yhdessä Hornet-hävittäjistä: ”Pidämme koneistanne”

Lue lisää: ”Hyökkääjä ei koskaan pääse Helsinkiin”

Myöhemmin keskiviikkona Zelenskyi ja Niinistö tapasivat myös Pohjoismaiden pääministerit, jotka olivat Helsingissä vierailulla Ukrainan aloitteesta. Kaikkien maiden johtajat pitivät illansuussa yhteisen tiedotustilaisuuden.

Torstaina Zelenskyi vierailee Hollannissa, jossa hän pitää puheen ja tapaa pääministeri Mark Rutten sekä parlamentin jäseniä, tiedotti Hollannin hallitus muun muassa uutistoimisto Reutersin mukaan.

Lue lisää: Marin olisi ollut valmis osallistumaan huippu­kokoukseen, presidentin kanslian osallistuja­listalla häntä ei ole

Lue hetki hetkeltä -seuranta täältä:

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat