Paavo Väyrynen hamuaa jälleen presidenttiehdokkuutta – ”Kaikki on mahdollista”

Keskustan esivaaliin päästäkseen presidenttiehdokkaan takana pitää olla joko kolme piirijärjestöä tai 20 puolueen yhdistystä.

Paavo Väyrynen kuvattiin keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Vaasassa 9. huhtikuuta 2022.

Keskustakonkari Paavo Väyrynen antaa suostumuksensa sille, että häntä voidaan esittää ehdokkaaksi keskustan esivaaliin, jossa valitaan puolueen presidenttiehdokas. Väyrynen kertoo tiedotteessaan, että varsinaisesta ehdokkuudestaan hän päättää myöhemmin.

Iltalehti uutisoi huhtikuussa, että keskustan puoluevaltuusto on kiristänyt vaatimuksia siitä, miten presidenttiehdokasta voi esittää. Huhtikuussa puolueen esivaalisääntöä kiristettiin niin, että esivaaliin päästäkseen presidenttiehdokkaan takana pitää olla joko kolme piirijärjestöä tai 20 puolueen yhdistystä.

Väyrysen käsitys on, että hän saattaisi saada ehdokkuudelleen tarvittavan järjestöväen tuen.

”Niinpä olen päättänyt antaa suostumukseni siihen, että minua voidaan esittää ehdokkaaksi esivaaliin”, Väyrynen sanoo tiedotteessaan.

Väyrynen on ollut ehdolla presidentinvaalissa vuosina 1988, 1994, 2012 ja 2018. Vuonna 2018 Väyrynen oli valitsijayhdistyksen ehdokkaana. Vuonna 2012 Paavo&Vuokko-kampanjamuki nousi hittituotteeksi.

”Jos olisin ehdokkaana presidentinvaalissa, osa kampanjasta rahoitettaisiin jälleen myymällä mukeja ja kirjoja kuten 12 vuotta sitten.”

Väyrynen kirjoittaa, että tällä kertaa presidentinvaalissa ei ole ennakkosuosikkia.

”Kaikki on mahdollista”, Väyrynen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat