Puheenjohtajat kävivät pelisääntö­keskustelua sosiaalisesta mediasta

”Jos ylilyöntejä tulee – ja kun niitä aina tulee –, ne sitten käsitellään ja niihin yritetään puuttua ja yritetään viisastua”, Orpo sanoi tiedotustilaisuudessa Säätytalolla.

Hallitusneuvotteluihin osallistuvien puolueiden puheenjohtajat Anna-Maja Henriksson (r), Petteri Orpo (kok), Riikka Purra (ps) ja Sari Essayah (kd) puhuivat tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Hallituksen muodostaja Petteri Orpo (kok) kertoi perjantaina, että hallitusneuvotteluihin osallistuvien sosiaalisen median käytöstä on käyty puheenjohtajapöydässä keskustelua ”hyvässä hengessä”. Orpon mukaan on selvää, että neuvottelut käydään Säätytalolla eikä sosiaalisessa mediassa tai median välityksellä.

Paperille asti ei ohjeistusta hänen mukaansa aleta laittamaan. Jokaisen odotetaan käyttävän tervettä harkintaa sosiaalisessa mediassa toimiessaan.

”Jos ylilyöntejä tulee – ja kun niitä aina tulee –, ne sitten käsitellään ja niihin yritetään puuttua ja yritetään viisastua”, Orpo sanoi tiedotustilaisuudessa Säätytalolla.

Asiasta kysyttiin, koska perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen arvosteli Orpon Yle-puheita eilen illalla julkaistussa Facebook-kirjoituksessaan.

Sekä kokoomus että perussuomalaiset ovat sitä mieltä, että Ylen rahoitusta voidaan leikata. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kokoomus haluaisi ohjata sitä, mitä sisältöjä journalistisesti riippumaton Yle tekee. Orpo korosti torstaina, ettei hänen hallituksensa ”todellakaan tule” puuttumaan Ylen sisältöihin.

Tätä Tynkkynen moitti torstaisessa Facebook-kirjoituksessaan.

”Orpo meni tekemään ison virheen linjaamalla omin valtuuksin, että Ylen sisällön­tuotantoon ei koskettaisi”, hän kirjoitti.

Tynkkynen johtaa hallitusneuvotteluissa ryhmää, johon kuuluvat viestintä ja digitalisaatio sekä media-asiat kuten Yleisradio.

Perjantaina aamulla Orpo sanoi, että Tynkkysen ryhmä eivätkä muutkaan neuvottelujen alaryhmät ole edes vielä aloittaneet työtään.

Hän totesi kuitenkin, että säästötoimet voivat kohdistua myös Yleen.

”Kun vähän joka puolelta pitää nipistää, katsotaan miten Ylekin osallistuu talkoisiin.”

Myös perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoi perjantai-iltapäivän tiedotustilaisuudessa, että poliitikot eivät ”tietenkään” halua puuttua median sisältöihin, mutta rahoitusta pitää voida käsitellä.

Lue lisää: Perus­suomalaisten Tynkkynen moittii Orpon Yle-puheita: ”Meni tekemään ison virheen”

Lue lisää: PS:n Purra kiisti, että poliitikot haluaisivat puuttua journalismin sisältöön, mutta rahoitusta pitää voida käsitellä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat