Keskustan Helsingin piiri tukee Olli Rehnin ehdokkuutta

Rehnin vastausta asettua ehdokkaaksi presidentinvaaleihin odotetaan juhannuksen jälkeen.

Olli Rehn

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn saa lisää tukea ensi vuoden presidentinvaaleihin. Keskustan Helsingin piiri on päättänyt tukea Rehnin ehdokkuutta ja pyytää tätä antamaan ehdokkuudelle suostumuksensa.

Rehnin ehdokkuutta ovat aiemmin asettuneet tukemaan Etelä- ja Itä-Savon piirit. Rehn on ilmoittanut aikovansa kertoa kannastaan juhannuksen jälkeen.

Rehn valittiin kansanedustajaksi Helsingistä ensimmäisen kerran vuonna 1991 ja uudelleen 2015. Helsingin piiri katsoo, että Rehnin vankka kokemus kansainvälisen politiikan huipulta tekisi hänestä parhaan mahdollisen henkilön edustamaan Suomea presidenttinä. Rehn toimi kymmenen vuoden ajan EU-komissaarina ja vastasi unionin laajentumisesta sekä talous- ja raha-asioista.

Keskustan presidenttiehdokkuus kiinnostaa myös eduskuntavaaleissa rannalle jäänyttä Paavo Väyrystä, joka ilmoitti viime viikolla suostuvansa siihen, että häntä voidaan esittää ehdokkaaksi keskustan esivaaliin, jossa valitaan puolueen presidenttiehdokas.

Väyrynen oli keskustan ehdokas presidentinvaalissa vuosina 1988, 1994, 2012. Vuonna 2018 hän oli valitsijayhdistyksen ehdokkaana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat