Sanna Marinin ero nousi nopeasti kansain­väliseksi uutiseksi

Maailman media noteerasi Sanna Marinin ja Markus Räikkösen eron nopeasti. Uutisia kuvittivat parin yhteiskuvat. Myös Marinin viimekesäisestä tanssivideosta muistutettiin.

Sanna Marinin ja Markus Räikkösen ero nousi kansainväliseksi uutiseksi.

| Päivitetty

Pääministeri Sanna Marinin (sd) ero nousi nopeasti uutiseksi maailmalla.

Ensimmäisten joukossa asiaan reagoivat muiden muassa brittiläinen Daily Mail, ruotsalaiset Aftonbladet ja Expressen, norjalainen VG sekä virolainen Postimees.

Suomen nykyisen pääministerin kansainvälisesti poikkeuksellisesta tunnettuudesta kielii se, että maailman suurimpiin uutistoimistoihin kuuluva Reuters raportoi Marinin ja puolisonsa Markus Räikkösen erosta vain vajaa tunti sen jälkeen, kun pariskunta oli kertonut yhteisestä päätöksestään Instagramin stories-päivityksissään.

Pian uutistoimiston sähkeen jälkeen Suomen pääministerin eron noteerasivat muiden muassa argentiinalainen La Nacion, brittiläinen The Guardian sekä italialainen Corriere della Sera.

Erouutinen levisi laajasti myös saksankielisiin medioihin sekä Pohjois-Amerikkaan, jossa tapahtuneesta kertoivat muiden muassa kanadalainen La Presse sekä uutiskanava CNN.

Brittiläinen bulevardijulkaisu Daily Mail kuvitti uutisensa monien muiden tapaan kuvalla Marinin päivityksestä ja muistutti otsikossaan suhteen kestäneen 19 vuotta. Daily Mail muistutti uutisessa myös viimekesäisestä tanssivideosta, joka lisäsi Marinin tunnettuutta maailmalla.

Uutiskanava CNN nosti erouutisessaan esiin myös Marinin kaksijakoisen imagon. Kanavan arvion mukaan Suomen pääministeri on nähty edistyksellisenä roolimallina ympäri maailman, mutta kotimaassa Marinia on arvosteltu sekä juhlimisesta että hänen johtamansa hallituksen taloudenpidosta liittyen julkiseen talouteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat