Puolueiden logot saivat Käärijän asun

Koko Suomen tällä viikolla villinnyt Käärijä-huuma on saavuttanut myös politiikan. HS kokosi yhteen puolueiden Käärijä-tempauksia.

Useat puolueet ovat mukailleet puoluetunnuksiaan Käärijä-tyylisiksi: Vasemmalta ylhäältä lukien kokoomus, keskusta, Rkp, vihreät, Sdp ja vasemmistoliitto.

Kirkkaanvihreä Käärijä-villitys on lävistänyt tällä viikolla koko suomalaisen yhteiskunnan.

Kansalaiset ja yritykset ovat kehitelleet toinen toistaan kekseliäämpiä tapoja kannustaa Suomen edustajaa Käärijää eli Jere Pöyhöstä Euroviisuissa. On nähty ”boleroperhe”, Nurmijärven vaakunan uusi viisuilme ja kirkon hulluttelu sosiaalisessa mediassa.

Viisufinaalin lähestyessä myös puolueet ja poliitikot ovat villiintyneet vihreään ilotteluun.

Värinsä puolesta etumatkaa saivat vihreät, joille virheiden ilmapallojen löytäminen tuskin oli vaikeaa. Puolue julkaisi sosiaalisen median palvelussa Instagramissa torstaina videon, jolla poliitikot tanssivat Käärijän Cha cha cha -viisun tahtiin.

Videolla mukana ovat vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne, ensimmäisen kauden kansanedustaja Fatim Diarra ja eduskunnasta kevään vaaleissa pudonnut Iiris Suomela.

”Cha cha cha goes eduskunta!” lukee videon saatetekstinä.

Toisessa vihreänvärisessä puolueessa keskustassa onnistuttiin yhdistämään Euroviisut ja maatalous. Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk). Kurvinen julkaisi perjantaina viestipalvelu Twitterissä aiheesta videon.

”Normaalisti maa- ja metsätalousministerin toimialaan ei millään lailla kuulu Euroviisut, mutta tämä vuosi tekee poikkeuksen. Sillä meillä on tällä kertaa Suomella näissä kisoissa Käärijä”, Kurvinen sanoo videolla ja taputtaa vieressään olevaa käärijä-nimistä maatalouskonetta.

Maataloudessa käärijällä kääritään paaleja.

Puolueiden välille on sosiaalisessa mediassa syntynyt myös suorastaan kilpailua siitä, millä puolueella on hienoin Käärijä-logo.

Graafisen suunnittelun kisan avasi tiettävästi kokoomus, joka julkaisi Käärijä-logonsa tiistaina. Siinä perinteinen ruiskukka on saanut Käärijän vihreät hihat.

Keskiviikkona mukaan hullutteluun lähtivät keskusta, Rkp, vihreät ja vasemmistoliitto.

Viimeisenä mukaan ehti Sdp, jonka ruusutunnus muuttui Käärijäksi torstaina. Omia Käärijä-tempauksiaan eivät ole ainakaan vielä tiettävästi tehneet perussuomalaiset, kristillisdemokraatit tai Liike Nyt.

Vitsailu on saanut sosiaalisessa mediassa pääosin ilahtuneita kommentteja. Osa kommentoijista tosin on katsonut, että puolueiden pitäisi viisutempausten sijaan keskittyä politiikan asiasisältöihin.

Puolueiden lisäksi osa ministeriöistä vaihtoi viisulogoon. Käärijälle toivottavat onnea esimerkiksi ulkoministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö.

”Kävi viisuissa miten tahansa, pidämme kaksin käsin kiinni Ruotsin Nato-jäsenyydestä niinku”, ulkoministeriö kirjoitti Twitterissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat