Sanna Marinista New York Universityn kunniatohtori – piti puheen kymmenille­tuhansille kuulijoille

Pääministeri Sanna Marin (sd) saa New York Universityltä kunniatohtorin arvonimen.

New York University on valinnut pääministeri Sanna Marinin (sd) pitämään yliopiston valmistujaisseremonian pääpuheen kaikkien muiden palkittujen puolesta. Puhe oli luonteeltaan enemmänkin kannustuspuhe opiskelijoille kuin poliittinen katsaus.

| Päivitetty

Pääministeri Sanna Marin (sd) piti pääpuheen New York Universityn valmistujaisseremoniassa keskiviikkona. Hänelle myönnettiin yliopiston kunniatohtorin arvo samaan aikaan kolmen muun henkilön kanssa.

Tilaisuus järjestettiin Yankee Stadiumilla, joka on New York Yankees -baseballjoukkueen kotikenttä. Yleisöstä noin 10 000 on pääosin juuri valmistuvia opiskelijoita ja 20 000 kutsuvieraita.

HS näytti yliopiston välittämää lähetystä suorana.

Lue lisää: Marin vaati New Yorkissa pitämässään puheessa jokaista valitsemaan puolensa arvojen taistelussa: ”Keskitietä ei ole”

Sanna Marin puhuu Yankee Stadiumilla keskiviikkona saadessaan kunniatohtorin arvon.

Yliopiston kunniatohtorin arvonimen saivat Marinin lisäksi Nobel-palkittu kemisti Carolyn Bertozzi, American Ballet -teatterin tanssija ja yhdysvaltalaisen tanssitaiteen kehittäjä Misty Copeland sekä matemaatikko ja tiedekasvatuksen kehittäjä Freeman A. Hrabowski.

Yliopisto valitsi Marinin pitämään tilaisuuden pääpuheen kaikkien muiden palkittujen puolesta. Puhe oli luonteeltaan enemmänkin kannustuspuhe opiskelijoille kuin poliittinen katsaus.

Kunniatohtoriksi vihkimistä kutsutaan korkeimmaksi huomionosoitukseksi, jonka yliopisto myöntää. Sen voi saada myös ei-akateemisen tutkinnon suorittanut. Marin on hallintotieteiden maisteri.

Yliopisto sanoo perusteluissaan muun muassa, että Marin on noussut uuden sukupolven eurooppalaisten johtajien etujoukkoon. Hänen sanotaan olleen suorapuheinen Nato-jäsenyyden puolestapuhuja ja Venäjän hyökkäyksen vastustaja. Häntä kehutaan myös tehokkaasta johtajuudesta koronapandemian aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat