Purra: Maahan­muutto­kysymyksiä on toistaiseksi päästy käsittelemään ”hyvin heikosti”

Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson muistutti neuvottelujen perusasetelmasta: Rkp:n ja perussuomalaisten näkemykset maahanmuutosta ovat kaukana toisistaan.

Maahanmuuttokysymyksiä on päästy käsittelemään hallitusneuvotteluissa ”hyvin heikosti”, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoi mennessään neuvotteluihin keskiviikkoaamuna.

”Ryhmissä on käsitelty ensin ehkä sellaisia asioita joista on helpompi päästä yhteisymmärrykseen”, hän sanoi. Purra kertoi viestittäneensä ”omalle porukalleen”, että myös vaikeisiin asioihin pitää mennä, niitä ei ole hyvä jättää viimeiseksi.

Purran mukaan eri neuvotteluryhmät etenevät hyvin epätahtisesti.

”Joissakin jaostoissa on valmiita papereita ja viestittävää uloskin olisi”, hän sanoi.

Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kommentoi Purran puheita sanomalla, että jokainen neuvotteluryhmä päättää itse, milloin jokin asia nostetaan neuvotteluihin.

”Tämä on mielestäni myös demokratiaa”, hän sanoi.

”Varmasti ne kysymykset ovat myös tulossa pöydälle.”

Henriksson muistutti myös perusasetelman olevan, että Rkp:n ja perussuomalaisten näkemykset maahanmuutosta ovat kaukana toisistaan.

Perussuomalaiset on nostanut kynnyskysymyksekseen hallitukseen menolle, että ”Euroopan ulkopuolelta tulevaa, Suomelle taloudellisesti ja turvallisuuden kannalta haitallista maahanmuuttoa on rajoitettava tuntuvasti”.

Rkp ja kokoomus puolestaan ovat vaatineet työperäisen maahanmuuton lisäämistä. Niiden mielestä Suomen talouskasvu edellyttää lisää työvoimaa, ja ikääntyvästä Suomesta sitä ei löydy riittävästi.

Perussuomalaisten mukaan taas ensiksi pitää työllistää paremmin suomalaiset työttömät.

Rkp haluaisi esimerkiksi poistaa ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan ja nostaa pakolaiskiintiötä.

Hallitusneuvotteluita vetävä kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi tiistainaamuna, että maahanmuuttoasioissa pyritään saamaan yhteisiä ratkaisuja tällä ja ensi viikolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat