Yle: Pormestari Vartiainen väläyttää erillis­lakia Helsinki-hallin avaamiseksi

Erillislakia pitää mahdollisena myös apulaispormestari Paavo Arhinmäki.

Entinen Hartwall Areena on ollut tyhjillään keväästä 2022 asti.

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen väläyttää Ylen haastattelussa erillislakia Helsinki-hallin haltuun ottamiseksi ja avaamiseksi.

”Ajatus erillislaista on ollut mielessäni jo jonkin aikaa. Olen siitä valtiovallan kanssa tunnustelevasti keskustellut, koska suomalaissijoittajien ostohankkeet eivät ole yrityksistä huolimatta toteutuneet”, Vartiainen kertoi Ylelle.

Helsinki-halli, entinen Hartwall Areena, on ollut tyhjillään keväästä 2022 lähtien. Hallin nykyiset venäläiset pääomistajat Gennadi Timtšenko ja Roman Rotenberg ovat pakotelistalla Venäjän Ukrainaan hyökkäyksen vuoksi.

Toistaiseksi Helsingin kaupunki ei voi koskea Pasilassa sijaitsevan areenan osakkeisiin, koska halliyhtiö on maksanut Helsinki-hallin tontinvuokran ja kiinteistöveron ajallaan.

Myös kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki pitää erillislakia mahdollisena menettelytapana. Ylen uutisessa Arhinmäki sanoo, että Helsinki-hallin voisi ottaa esille paraikaa käytävissä hallitusneuvotteluissa.

Pormestari Vartiainen sanoo, että erillislain säätäminen olisi ”oikeudellisesti ja ulkopoliittisesti monimutkainen polku”. Hän kuitenkin muistuttaa, että 15 000-paikkaisen hallin pitäminen tyhjänä aiheuttaa huomattavat taloudelliset tappiot kaupungille ja valtiolle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat