Risto E.J. Penttilä IS:lle: Olen valmis harkitsemaan ehdokkuutta

Presidentinvaaleihin on ilmoittautunut ehdokkaaksi toistaiseksi ainoastaan Liike Nytin puheenjohtaja, kansanedustaja Harry Harkimo.

Risto E.J. Penttilä toimii tällä hetkellä ajatuspaja ja konsulttitoimisto Nordic West Officen toimitusjohtajana.

Kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E.J. Penttilä kertoo Ilta-Sanomille olevansa valmis harkitsemaan kokoomuksen presidenttiehdokkuutta. Penttilä toimii tällä hetkellä ajatuspaja ja konsulttitoimisto Nordic West Officen toimitusjohtajana.

Penttilä sanoi haastattelussa pohtivansa ehdokkuutta vakavasti, mikäli entinen pääministeri Alexander Stubb (kok) ei lähde mukaan kisaan. Penttilän mukaan Stubb olisi itsestäänselvä kokoomuksen ehdokas.

”Jos ei hän lähde, silloin näen, että kokemuksen, osaamisen ja näkemyksen osalta olen aika tavalla samalla viivalla kuin muutkin mahdolliset kandidaatit. Silloin todella mietin vakavasti”, Penttilä sanoi Ilta-Sanomille.

Hän kertoo ryhtyneensä harkitsemaan ehdokkuutta luettuaan presidenttikilpailua käsitelleen Helsingin Sanomien kolumnin.

”Päätin, että täytyy varmaan pitää puhelin ääni päällä eli olen valmis harkitsemaan.”

Lue lisää: Kenelle Petteri Orpo soittaa?

Presidentinvaaleihin on ilmoittautunut ehdokkaaksi toistaiseksi ainoastaan Liike Nytin puheenjohtaja, kansanedustaja Harry Harkimo.

Ylen teettämän kyselyn perusteella suosituin henkilö Suomen seuraavaksi presidentiksi on tällä hetkellä toimitusministeristön ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr). Vastaajista 28 prosenttia nimesi Haaviston suosikikseen, kun heitä pyydettiin valitsemaan mieluisimmat ehdokkaat 38 nimen listalta.

Toisena Ylen kyselyn mukaan on Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn (kesk) 15 prosentin kannatuksella, ja kolmanneksi suosituin on Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola 13 prosentilla.

Kaikki kolme ovat kasvattaneet kannatustaan edellisestä kyselystä.

Ylen Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn vastasi toukokuun alussa 1 656 ihmistä.

Presidentinvaalit järjestetään tammikuussa 2024.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat