Perus­suomalaisten jakautumisessa syntynyt puolue aikoo lopettaa toimintansa

Sininen tulevaisuus -nimellä vuonna 2017 perustetun Korjausliikkeen hallitus esittää yhdistyksen lopettamista.

Korjausliikkeen puheenjohtaja Petri Roininen kuvattiin Ylen pienpuoluetentissä 16. maaliskuuta 2023.

Perussuomalaisten vuoden 2017 hajoamisen myötä syntynyt Korjausliike, joka perustettiin tuolloin nimellä Sininen tulevaisuus, on nyt tulossa tiensä päähän.

Korjausliikkeen hallitus esittää kesäkuussa kokoontuvalle jäsenkokoukselle yhdistyksen toiminnan lopettamista, puolueen puheenjohtaja Petri Roininen kertoo tiedotteessa.

Korjausliike poistettiin puoluerekisteristä tänä keväänä sen jälkeen, kun se oli jäänyt ilman kansanedustajia sekä tämän vuoden että vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

Puolue perustettiin vuonna 2017 sen jälkeen, kun perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini ja 19 muuta puolueen kansanedustajaa oli eronnut perussuomalaisten eduskuntaryhmästä.

Alunperin nimellä Sininen tulevaisuus perustettu puolue jäi ilman yhtään kansanedustajaa vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

Vuonna 2022 puolue vaihtoi nimekseen Korjausliike.

Kansanedustajanpaikkoja puolue ei onnistunut saamaan myöskään vuoden 2023 eduskuntavaaleissa.

Roininen sanoo tiedotteessa Korjausliikkeen tiimin tehneen viime vuosina kovan työn puolueen politiikan ja brändin rakentamisessa.

”Kynnys eduskuntaan osoittautui kuitenkin liian korkeaksi ilman puoluetukea toimivalle puolueelle, eikä tämä tosiasia ole muuttumassa miksikään”, Roininen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat