MT: Maa- ja metsä­talouteen tulossa noin 80 miljoonan euron leikkaukset

Maaseudun tulevaisuuden lähteet kertovat, että säästöistä vajaat 30 miljoonaa kohdistuisi metsätalouteen ja noin 50 miljoonaa maatalouteen.

Maataloudessa säästökohteita on useita, mutta Maaseudun Tulevaisuuden mukaan neuvotteluissa on yritetty välttää, että suorat tuotantotuet tai luonnonhaittakorvaukset vaarantuisivat. Kuvassa kevätkylvöjä Kankaanpään Hirvikankaalla.

Maaseudun Tulevaisuuden mukaan hallitusneuvotteluissa on varmistumassa noin 80 miljoonan euron leikkaukset maa- ja metsätalouteen. MT:n lähteet kertovat, että säästöistä vajaat 30 miljoonaa kohdistuisi metsään ja noin 50 miljoonaa maatalouteen.

Neuvottelut maa- ja metsätaloudesta ovat lehden mukaan loppusuoralla. MT:n tietojen mukaan säästönäkemys pöydässä on yksimielinen.

Metsätaloudessa säästöjä haetaan MT:n mukaan esimerkiksi yksityisten metsänomistajien kemera-tuesta ja Metsäkeskukselta. Kemera-tuki on tarkoitettu yksityisten maanomistajien metsänhoidon tukemiseen.

Maataloudessa säästökohteita on useita, mutta MT:n mukaan neuvotteluissa on yritetty välttää, että suorat tuotantotuet tai luonnonhaittakorvaukset vaarantuisivat.

MT:n mukaan myös maa- ja metsätalousministeriön ympäristöhankkeista etsitään säästöjä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat