Orpo: Päälinjaukset maahan­muutosta ja ilmastosta perjantaiksi

Orpo sanoo uskovansa, että sopu maahanmuuttokysymyksissä syntyy.

Hallituksen muodostaja, kokoomuksen Petteri Orpo kommentoi keskiviikkona maahanmuuttokysymysten käsittelyn etenemistä.

Hallituksen muodostaja Petteri Orpo (kok) odottaa torstai-iltaan mennessä tilannekatsausta neuvottelevilta ryhmiltä ilmasto- ja energiapolitiikasta sekä maahanmuuttopolitiikasta. Päälinjausten näistä kokonaisuuksista pitäisi olla valmiina perjantaina.

Maahanmuuttoon ja ilmastoon keskitytään nyt neuvotteluissa perussuomalaisten toiveesta.

Orpolta kysyttiin, tarkoittaako näistä asioista sovun syntyminen sitä, että hallituksen muodostaminen neuvottelevien puolueiden kesken tulee ilmeiseksi.

”Ainakin silloin on erittäin iso ongelma hallituksen muodostamisen tieltä ratkaistu, mutta paljon on työtä sen jälkeenkin tehtävä”, hän sanoi tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Tämän jälkeen on vielä ratkaistava isot kysymykset muun muassa talouden raameista ja sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisesta. Orpo toivoo, että sote-ratkaisujen löytymiseen riittäisi viikko tai kaksi sen jälkeen kun neuvottelut jälleen tämän kokonaisuuden ympärillä jatkuvat.

”Minun tavoitteeni on, että kaikissa ryhmissä tiivistetään tahtia. Nyt on tarpeeksi etsitty ratkaisuja, pohjustettu, kuultu.”

Orpo sanoo uskovansa, että sopu maahanmuuttokysymyksissä syntyy.

”Sitä vartenhan täällä talolla ollaan. On ollut alusta asti selvää, että tämä asia on yksi niistä vaikeimmin soviteltavista.”

Kokoomuksen lisäksi hallitusneuvotteluita käyvät perussuomalaiset, Rkp ja kristillisdemokraatit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat