Vasemmistoliiton Honkasalo ehdottaa: Kännykkä­parkki myös edus­kunnan kokouksiin

Ehdotus liittyy keskusteluun, jota käydään kännykän käytön rajoittamisesta kouluissa. Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Veronika Honkasalo kertoo suhtautuvansa koulujen kännykkäkieltoon kriittisesti.

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Veronika Honkasalo

Eduskunnan valiokunnissa voisi olla kännykkäparkki, jonne kansanedustajat laittavat puhelimensa asiantuntijakuulemisten ajaksi, ehdottaa vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, kansanedustaja Veronika Honkasalo Twitterissä.

”Monesti olen miettinyt, kuinka epäkohteliasta on räplätä kännykkää kuulemisten aikana. Ja se on hyvin tavallista”, hän sanoo.

Ehdotuksen taustalla on keskustelu siitä, pitäisikö kouluissa rajoittaa kännyköiden käyttöä lailla.

STT kertoi lauantaina, että sen tietojen mukaan peruskoulujen kännykkäkielto on ollut esillä hallitusneuvotteluissa.

Älypuhelimien käytön rajoittaminen nousi esiin myös, kun HS kysyi 92 opettajalta, mistä lasten ja nuorten oppimistulosten lasku johtuu. Osa toivoi niin sanottua ”kännykkäparkkia”, jossa koululaisten puhelimet olisivat koulupäivän ajan säilössä.

Myös hallitusneuvotteluita parhaillaan käyvien puolueiden puheenjohtajat ovat kertoneet olevansa huolissaan siitä, että kännykät häiritsevät koulunkäyntiä.

Honkasalo kertoi itse suhtautuvansa kriittisesti siihen, että kännykät kiellettäisiin kouluissa.

”Haluan, että tutkitaan ensin keinot, miten ohjeistuksia ja käytäntöjä voidaan parantaa niin, että kännykät pidetään repuissa oppituntien aikana”, hän kirjoitti Twitterissä.

Myös toimitusministeristön opetusministeri, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on nostanut esiin täyskieltoon liittyviä mahdollisia ongelmia. Kielto toisi Anderssonin mukaan pohdittavaksi kysymyksen sen valvonnasta.

Jo nyt koulut saavat kieltää kännykän ”häiritsevän” käytön tunnilla. Nykylainsäädännön nojalla koulut eivät kuitenkaan voi asettaa koko koulupäivän kattavaa kieltoa. Ne eivät myöskään voi kieltää oppilaita tuomasta kännykkää kouluun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat