Yhdysvaltain ulko­ministeri Antony Blinken vierailulle Suomeen

Toimitusministeristön ulkoministeri Haaviston on määrä isännöidä Blinkenin Suomen-vierailua.

Antony Blinken kuvattuna Yhdysvaltain Coloradossa 28. huhtikuuta.

| Päivitetty

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken tulee vierailulle Suomeen, kertoo muun muassa Suomen ulkoministeriö.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) isännöi Blinkenin Suomen-vierailua ensi viikon perjantaina 2. kesäkuuta. Blinken tapaa Suomen-vierailunsa aikana myös pääministeri Sanna Marinin (sd).

Ulkoministerit keskustelevat ministeriön tiedotteen mukaan ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspoliittisista kysymyksistä, Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan, tuesta Ukrainalle ja Naton ajankohtaisista kysymyksistä.

”Yhdysvallat on Suomen keskeinen liittolainen. Vierailu on osoitus kahdenvälisen suhteemme vankasta perustasta. Nykyisessä turvallisuustilanteessa yhä syvenevät säännölliset keskustelut Yhdysvaltojen kanssa ovat tärkeitä”, Haavisto kommentoi vierailua tiedotteessa.

Vierailusta on kertonut myös uutistoimisto Reuters, jonka mukaan Blinkenin on määrä pitää Helsingissä puhe, joka käsittelee ainakin Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Blinken vierailee ensi viikon maanantain ja perjantain välisenä aikana paitsi Suomessa myös Ruotsissa ja Norjassa. Blinken osallistuu Pohjoismaissa vieraillessaan muun muassa Naton ulkoministerien tapaamiseen Oslossa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat