HS:n pörssipalvelu kertoo markkinatilanteen juuri nyt - Pörssi | HS.fi

HS:n pörssipalvelu kertoo markkinatilanteen juuri nyt Suomessa ja ulkomailla

Pörssipalvelussa voi seurata talouden puheenaiheita sekä keskeisten indeksien ja osakkeiden kehittymistä.

3.3. 5:00 | Päivitetty 16.4. 18:36

HS:n pörssipalvelu kokoaa yhteen tärkeimmät osakeindeksit, yritysten kurssit Suomesta, Ruotsista ja Yhdysvalloista ja päivittyvät talouden puheenaiheet uutishälytyksinä.

Markkinadatan lähde on Factset. Pörssitieto kuvaa 15 minuutin takaista tilannetta.

Helsingin pörssi nyt

Pörssin yleisindeksi seuraa Helsingin pörssin päälistalla noteerattuja osakkeita.

Perjantain puheenaiheet klo 18.30

⬛ Helsinki pirteänä. Helsingin pörssissä käytiin perjantaina osakekauppaa pirteässä nousussa positiivisten tulosvaroitusten voimin. Yleisindeksi OMXH kiskaisi yli prosentin ylöspäin. Positiivisia tulosvaroituksia saatiin torstaina illalla ja perjantaina aamulla peräti neljältä yhtiöltä. Tulosvaroittajista voimakkaimmin nousi Uponor.

⬛ Kesko nousussa. Suomen päivittäistavarakaupan suurtoimija Keskon osake oli selvässä nousussa. Kesko nosti tulosennustettaan torstaina pörssin sulkeutumisen jälkeen. Keskon vaihdetumman B-osakkeen hinta nousi perjantain aikana vauhdilla. Se oli myös päivän vaihdetuimpia osakkeita.

⬛ Valmetilta positiivinen tulosvaroitus. Konepajayhtiö Valmet antoi positiivisen tulosvaroituksen huhtikuun tulosjulkistuksen alla. Yhtiö arvioi liiketoimintansa kasvavan tänä vuonna edellisvuoteen verrattuna, jolloin se oli 3,7 miljardia euroa. Aikaisemmin Valmet arvioi liikevaihdon pysyvän viime vuoden tasolla.

Yhdysvalloissa pörssit nousussa. Yhdysvaltain osakemarkkinat avautuivat perjantaina pääosin nousuun. Sekä laaja S&P 500 -indeksi että suppeampi Dow Jones -indeksi olivat nousussa, mutta teknologiapainotteinen Nasdaq-indeksi oli loivasti miinuksilla. Tulosjulkistajista Morgan Stanley -pankin osake oli laskussa, vaikka sen tulos ylitti markkinoiden odotukset.

⬛ Kiinan kasvuluvut näkyivät Aasian pörsseissä. Kiina kertoi perjantaina 18,3 prosentin kasvusta bruttokansantuotteessa tammi–maaliskuussa. Aasian keskeiset pörssit olivat lievässä nousussa yllättävän kovien kasvulukujen vuoksi.

Hae yhtiötä tästä

Etsi mitä tahansa osaketta tai rahastoa kirjoittamalla tähän. Palvelusta löydät instrumentit Helsingin ja Tukholman pörsseistä sekä Yhdysvalloista Nysen ja Nasdaqin listoilta. Palvelusta löydät keskeiset amerikkalaisosakkeet sekä Suomen ja Ruotsin yritykset.

Ulkomaiset markkinat

⬛ Ruotsi, OMXS30. Indeksi kertoo Tukholman pörssin 30 vaihdetuimman osakkeen kehityksestä.

⬛ Yhdysvallat, Nasdaq Composite. Indeksi painottaa teknologiayrityksiä.