HS:n pörssipalvelu kertoo markkinatilanteen juuri nyt - Pörssi | HS.fi

HS:n pörssipalvelu kertoo markkinatilanteen juuri nyt Suomessa ja ulkomailla

Pörssipalvelussa voi seurata talouden puheenaiheita sekä keskeisten indeksien ja osakkeiden kehittymistä.

3.3. 5:00 | Päivitetty 22.4. 18:32

HS:n pörssipalvelu kokoaa yhteen tärkeimmät osakeindeksit, yritysten kurssit Suomesta, Ruotsista ja Yhdysvalloista ja päivittyvät talouden puheenaiheet uutishälytyksinä.

Markkinadatan lähde on Factset. Pörssitieto kuvaa 15 minuutin takaista tilannetta.

Helsingin pörssi nyt

Pörssin yleisindeksi seuraa Helsingin pörssin päälistalla noteerattuja osakkeita.

Torstain puheenaiheet klo 18.30:

⬛ Helsinki nousi. Helsingin pörssipäivä päättyi nousuun vilkkaan tulospäivän jäljiltä. Wärtsilän osake ampaisi reippaasti. Myös Huhtamäki ja sijoitusyhtiö Reka Industrial olivat selvässä nousussa. Sen sijaan metsäkoneyhtiö Keslan kurssi sukelsi pörssissä tappiollisen tuloksen julkaisun jälkeen.

HS seurasi tulospäivää: Helsingin pörssin tulostorstai tarjosi reippaita kurssinousuja ja yhden pettymyksen – HS kokosi päivän tärkeimmät uutiset

⬛ Wall Street kahtiajakoisena. Yhdysvaltain seuratuimmat osakeindeksit lähtivät eri suuntiin torstaina. Laaja S&P 500 -indeksi oli aivan nollan tuntumassa ja suurten yritysten Dow Jones loivassa laskussa. Teknologiapainotteinen Nasdaq oli loivassa nousussa.

⬛ Qt Group nousi. Tuloskausi käynnistyi kunnolla aamulla, kun seitsemän yhtiötä julkisti alkuvuoden tuloksensa. Iltapäivällä vielä Valmet ja ohjelmistoyhtiö Qt Group kertoivat alkuvuoden tuloksistaan.

Lue lisää: Pörssiraketti Qt Group takoo voittoa, ja tulosjulkaisu lupaa kasvun jatkuvan – osake lähti tulosjulkaisun jälkeen jyrkähköön laskuun

Lue lisää: Valmet kasvaa ennätysvauhtia, yhdistyminen Neleksen kanssa voi olla pian ajankohtainen

⬛ Energiamuutos. Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramo arvioi HS:n haastattelussa, että maailmaa järisyttävä energiaremontti on enää kymmenen vuoden päässä.

⬛ Korkopäätös. Euroopan keskuspankki (EKP) ei tehnyt torstaina muutoksia rahapolitiikkaansa. Se tarkoittaa, että perusrahoitusoperaatioiden korko on edelleen 0,00 prosenttia, maksuvalmiusluoton korko 0,25 prosenttia ja pankkien talletuskorko -0,50 prosenttia.

⬛ Vuokrien nousu hidastuu. Tilastokeskuksen torstaina julkistamien tietojen mukaan asuntojen vuokrien nousu hidastui tammi–maaliskuussa. Vuokrat nousivat vain 0,1 prosenttia. Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola arvioi, että vuokra-asunnoista on paikoin jopa ylitarjontaa.

Hae yhtiötä tästä

Etsi mitä tahansa osaketta tai rahastoa kirjoittamalla tähän. Palvelusta löydät instrumentit Helsingin ja Tukholman pörsseistä sekä Yhdysvalloista Nysen ja Nasdaqin listoilta. Palvelusta löydät keskeiset amerikkalaisosakkeet sekä Suomen ja Ruotsin yritykset.

Ulkomaiset markkinat

⬛ Ruotsi, OMXS30. Indeksi kertoo Tukholman pörssin 30 vaihdetuimman osakkeen kehityksestä.

⬛ Yhdysvallat, Nasdaq Composite. Indeksi painottaa teknologiayrityksiä.