Helsingin pörssissä nousua, yleisindeksi +1,41% – Lue päivän tärkeimmät markkinakäänteet

HS:n pörssipalvelusta voit seurata keskeisimpiä markkinauutisia.

3.6.2021 11:09 | Päivitetty 13:01

Yhdysvaltain keskeisimmät osakeindeksit ovat pudonneet vuonna 2022 jyrkästi ja Venäjän laajamittaisen hyökkäyksen aiheuttama sota Ukrainassa jatkuu. Tässä jutussa esitellään tärkeimmät tapahtumat markkinoilla. Jutun loppuun on koottu yhteen myös tärkeimmät osakeindeksit, yritysten kurssit Suomesta, Ruotsista ja Yhdysvalloista.

Suomen talous

Helsingissä nousua perjantaina

Osakkeiden hinnat kääntyivät perjantaina nousuun Helsingin pörssissä. Yhdeltä iltapäivällä yleisindeksi OMXH oli 1,41 prosentin nousussa.

Vaihtokärjessä suurimpia nousijoita ovat olleet Neste ja Fortum. Nesteen osakkeen hinta oli puoli yhden jälkeen 3,39 prosentin nousussa ja Fortumin osakkeen hinta 4,75 prosentin nousussa.

Fortumin osakkeen hinta laski torstaina yli kuusi prosenttia, kun sen tytäryhtiö Uniper antoi keskiviikkoiltana tulosvaroituksen ja peruutti koko vuodelle antamansa tulosohjeistuksen.

Uniper on kärsinyt Venäjän kaasutoimitusten hiipumisesta Saksaan. Uniperin osakkeen hinta laski torstaina yli 14 prosenttia, mutta oli perjantaina puoli yhden jälkeen Suomen aikaa 4,52 prosentin nousussa.

Lue lisää: Uniperin osake lähti syöksyyn, kun yhtiö kertoi keskustelevansa Saksan hallituksen kanssa tukitoimista Venäjän kaasutoimitusten hiipumisen vuoksi

Muualla Euroopassa osakkeiden hinnat avasivat laskuun, mutta kipusivat päivän aikana lievään nousuun.

Laajasti eurooppalaisia yhtiöitä mittaava Stoxx 600 -indeksi oli puoli yhden jälkeen paikallaan 0,03 prosentin nousussa, Pariisissa CAC 40 -indeksi oli 0,44 prosentin nousussa ja Lontoossa FTSE-indeksi oli 0,28 prosentin nousussa.

Lue lisää: Suomalainen St1 ja ruotsalainen Vattenfall yhteistyöhön: ryhtyvät kehittämään fossiilitonta sähkö­poltto­ainetta lento­koneisiin

Lue lisää: Suomen valtionlainan korko nousee nopeasti – Ekonomisti: ”Tähän olisi pitänyt varautua”

Lue lisää: Nesteen miljardi-investoinnit muuttavat yhtiötä ainakin kahdella tavalla

Lue lisää: Kuluttajien luottamus putosi kesäkuussa koko mittaushistorian heikoimmaksi, ”taloudessa selkeä uhka ainakin lyhytkestoisesta taantumasta”

Lue lisää: Pankit lakkauttavat Venäjä-rahastojaan, mutta sijoittajat joutuvat odottamaan rahojaan hamaan tulevaisuuteen

Aasian talous

Aasian markkinat laskussa

Osakkeiden hinnat olivat perjantaina laskussa Aasian osakemarkkinoilla.

Tokion pörssin Nikkei-indeksi oli pörssin sulkeutuessa 1,73 prosentin laskussa.

Kiinalaisia suuria yhtiöitä mittaava CSI 300-indeksi laski 0,41 prosenttia ja Shanghai Composite -indeksi laski 0,32 prosenttia.

Etelä-Koreassa Soulin pörssin Kospi-indeksi laski 1,17 prosenttia.

Hongkongin pörssi on perjantaina kiinni, kun Kiina juhlii alueen palauttamisen 25-vuotispäivää.

Lue lisää: Kiina juhlii Hongkongin palauttamisen 25-vuotispäivää, mutta Hongkongin demokratialle se on kuin hautajaispäivä

Yhdysvaltojen talous

Yhdysvaltain pörssit laskussa torstaina

Osakkeiden hinnat laskivat torstaina Yhdysvaltojen pörsseissä.

Tärkeimmistä indekseistä laaja S&P 500 laski 0,88 prosenttia, teknologiapainotteinen Nasdaq laski 1,33 prosenttia ja suurten yhtiöiden Dow Jones laski 0,82 prosenttia.

Torstaina päättynyt vuoden ensimmäinen puolikas oli tärkeimpänä osakeindeksinä pidetyn S&P 500:n heikoin yli puoleen vuosisataan. Viimeksi S&P 500 on heikentynyt puolessa vuodessa prosentuaalisesti enemmän vuonna 1970.

Nasdaq-indeksi koki vuoden ensimmäisellä puoliskolla historiansa suurimman prosentuaalisen pudotuksen. Dow Jones taas putosi prosentuaalisesti eniten sitten vuoden 1962.

Tarkkaile markkinoita tarkemmin itse

HS:N pörssipalvelu kokoaa yhteen tärkeimmät osakeindeksit, yritysten kurssit Suomesta, Ruotsista ja Yhdysvalloista.

Markkinadatan lähde on Factset. Pörssitieto kuvaa 15 minuutin takaista tilannetta.

Helsingin pörssi nyt

Pörssin yleisindeksi seuraa Helsingin pörssin päälistalla noteerattuja osakkeita.

Hae yhtiötä tästä:

Etsi mitä tahansa osaketta tai rahastoa kirjoittamalla tähän. Palvelusta löydät instrumentit Helsingin ja Tukholman pörsseistä sekä Yhdysvalloista Nysen ja Nasdaqin listoilta. Palvelusta löydät keskeiset amerikkalaisosakkeet sekä Suomen ja Ruotsin yritykset.

Ulkomaiset markkinat

Ruotsi, OMXS30. Indeksi kertoo Tukholman pörssin 30 vaihdetuimman osakkeen kehityksestä.

Yhdysvallat, Nasdaq Composite. Indeksi painottaa teknologiayrityksiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita