HS:n pörssipalvelu: Helsingin yleisindeksi nousi +0,7 %, pörssitulokas Toivo Group aloitti vahvasti - Pörssi | HS.fi

HS:n pörssipalvelu kertoo markkinatilanteen juuri nyt Suomessa ja ulkomailla

Pörssipalvelussa voi seurata talouden puheenaiheita sekä keskeisten indeksien ja osakkeiden kehittymistä.

3.6. 11:09 | Päivitetty 11.6. 18:38

HS:N pörssipalvelu kokoaa yhteen tärkeimmät osakeindeksit, yritysten kurssit Suomesta, Ruotsista ja Yhdysvalloista ja päivittyvät talouden puheenaiheet uutishälytyksinä.

Markkinadatan lähde on Factset. Pörssitieto kuvaa 15 minuutin takaista tilannetta.

Helsingin pörssi nyt

Pörssin yleisindeksi seuraa Helsingin pörssin päälistalla noteerattuja osakkeita.

Perjantain puheenaiheet klo 18.35:

Helsingissä nousua. Helsingin pörssi päätti viikon nousuun. Lähes koko vaihtokärki sulkeutui plussalle ja esimerkiksi Kone ja Metso Outotec kohosivat yli kaksi prosenttia. Myös isosta tilauksesta kertonut Valmet nousi. Kaupankäynnin First North -markkinapaikalla perjantaina aloittanut Toivo Group kohosi noin 20 prosenttia listautumisannin 2,10 euron listautumishinnasta.

Lue lisää: Kaupankäynti Toivo Groupin osakkeilla alkaa tänään First North -markkinapaikalla, Puuilo ja Spinnova aloittivat listautumisantinsa

Noho laajentaa pikaruokaketjuaan. Koronarajoitusten kurittama ravintolayhtiö Noho Partners kertoi strategiainfossa pyrkivänsä kasvattamaan liikevaihtoansa kansainvälisellä kasvulla ja Suomessa Friends & Brgrs -pikaruokaketjun kasvattamisella.

Lue lisää: Ravintola­yhtiö Noho uskoo korona­vaikeuksien alkavan olla ohi – toimitus­johtaja ennustaa ennätyksellistä myyntiä, kun rajoitukset höllenevät

Wall Street nousee. Yhdysvaltain osakemarkkinoilla on perjantaina käyty kauppaa sahaten sen jälkeen, kun laaja S&P 500 -indeksi nousi torstaina uuteen ennätykseen. Kolme seuratuinta osakeindeksiä avautuivat nousuun, mutta kahden tunnin kaupankäynnin jälkeen suunta oli kääntynyt miinuksille teknologiapainotteista Nasdaqia lukuun ottamatta. Tanskan omaksi meemiosakkeeksi kutsuttu biotekniikkayhtiö Orphazyme oli reippaassa laskussa New Yorkissa.

Kupla. Viime talvena osakemarkkinoiden kupla oli suuri puheenaihe, mutta ei enää. HS Visio pohtii, mitä tapahtui osakekuplalle?

Yksi poikkeus. HS kävi läpi, minkälaisia yhtiöitä Helsingin pörssiin on kuluvan ennätysvilkkaan vuoden aikana listautunut tai listautumassa. Uusien listautujien taival pörssissä on yhtä lukuun ottamatta alkanut hyvin.

Lue lisää: Helsingin pörssitulokkaat ovat takoneet sijoittajille rahaa, mutta joukossa on varoittava esimerkki – "Nämä eivät ole automaattisia pikavoittoja"

Hae yhtiötä tästä:

Etsi mitä tahansa osaketta tai rahastoa kirjoittamalla tähän. Palvelusta löydät instrumentit Helsingin ja Tukholman pörsseistä sekä Yhdysvalloista Nysen ja Nasdaqin listoilta. Palvelusta löydät keskeiset amerikkalaisosakkeet sekä Suomen ja Ruotsin yritykset.

Ulkomaiset markkinat

Ruotsi, OMXS30. Indeksi kertoo Tukholman pörssin 30 vaihdetuimman osakkeen kehityksestä.

Yhdysvallat, Nasdaq Composite. Indeksi painottaa teknologiayrityksiä.

Artikkeliin liittyviä aiheita