Wall Streetillä rumaa laskua, myyntiaallon käynnistänyt Target romahti 25 prosenttia, Euroopan pörsseihin odotetaan laskuavausta – Lue täältä tärkeimmät markkinakäänteet

HS:n pörssipalvelusta voit seurata keskeisimpiä markkinauutisia.

3.6.2021 11:09 | Päivitetty 8:18

Yhdysvaltain keskeisimmät osakeindeksit ovat pudonneet vuonna 2022 jyrkästi ja Venäjän laajamittaisen hyökkäyksen aiheuttama sota Ukrainassa jatkuu. Tässä jutussa esitellään tärkeimmät tapahtumat markkinoilla. Jutun loppuun on koottu yhteen myös tärkeimmät osakeindeksit, yritysten kurssit Suomesta, Ruotsista ja Yhdysvalloista.

Wall Street keskiviikkona

Kovaa luisua

Yhdysvalloissa seuratuimmat osakeindeksit olivat keskiviikkona poikkeuksellisen rajussa laskussa.

Laaja S&P 500 -indeksi upposi 4,0 prosenttia ja teknologiapainotteinen Nasdaq-indeksi 4,7 prosenttia. Suurten yhtiöiden Dow Jones oli 3,6 prosentin syöksyssä.

Osakemarkkinat ovat olleet kovassa heiluntaliikkeessä viime aikoina ja laajemmassa kuvassa suunta on ollut alaspäin. Esimerkiksi Nasdaq-indeksi on laskenut vuoden alusta noin 27 prosenttia ja S&P 500 noin 18 prosenttia.

Keskiviikkona osansa markkinalaskuun antoivat kaupanalan yhtiöt, jotka kertoivat hintojen nousun aiheuttamasta paineesta.

Kauppajätti Target romahti 24,9 prosenttia eli eniten sitten vuoden 1987 niin sanotun mustan maanantain. Kilpailija Walmart halpeni 6,8 prosenttia.

Yhdysvalloissa talous on käytännössä riippuvainen yksityisen kulutuksen kehittymisestä, joten hintojen nousu on kauhistus.

Lue lisää: Wall Streetillä keskiviikkona täysi sukellus – Osakkeet halpenivat Yhdysvalloissa poikkeuksellisen rajusti

Aasian markkinat

Myyntiaalto on jatkunut Aasiassa

Aasian osakemarkkinat ovat torstaina jatkaneet Wall Streetin romahdusta.

Aasian laaja MSCI Asia-Pasific -osakeindeksi oli kello 6 Suomen aikaa painunut 2,3 prosenttia neljän nousupäivän jälkeen.

Tokion pörssin Nikkei-indeksi oli sukeltanut 2,5 prosenttia ja raaka-ainepainotteinen Sydneyn pörssi 1,6 prosenttia.

Hongkongin Hang Seng -indeksi oli painunut 3,3 prosenttia ja Kiinan suuret yhtiöt prosentin verran.

Erityisen rankasti myyntiaalto oli iskenyt Hongkongin pörssissä listattuihin teknologiayhtiöihin. Niitä seuraava indeksi oli uponnut viisi prosenttia ja kiinalaisen Tencentin osake yli seitsemän prosenttia.

Euroopan markkinat

Laskuavausta ennakoidaan

Euroopan osakemarkkinoiden avausta ennakoivat osakefutuurit olivat aamulla Suomen aikaan loivassa laskussa.

Euro Stoxx 50 -indeksifutuuri oli 0,6 prosenttia miinuksilla ja Lontoon pörssin FTSE 100 -indeksifutuuri 0,5 prosenttia miinuksilla.

Helsingin pörssissä selvää laskua keskiviikkona

Pörssin yleisindeksi päätyi keskiviikkona selvää, 1,09 prosentin laskuun. Vuoden alusta indeksi on reilun 15 prosentin laskussa.

Koko vaihdetuimpien osakkeiden lista päätyi laskuun Helsingissä. Yli kahden prosentin laskuun päätyivät Elisa, Neste ja Fortum. Loivempia laskijoita olivat Sampo, Nordea, UPM ja Wärtsilä.

Tarkkaile markkinoita tarkemmin itse

HS:N pörssipalvelu kokoaa yhteen tärkeimmät osakeindeksit, yritysten kurssit Suomesta, Ruotsista ja Yhdysvalloista.

Markkinadatan lähde on Factset. Pörssitieto kuvaa 15 minuutin takaista tilannetta.

Helsingin pörssi nyt

Pörssin yleisindeksi seuraa Helsingin pörssin päälistalla noteerattuja osakkeita.

Hae yhtiötä tästä:

Etsi mitä tahansa osaketta tai rahastoa kirjoittamalla tähän. Palvelusta löydät instrumentit Helsingin ja Tukholman pörsseistä sekä Yhdysvalloista Nysen ja Nasdaqin listoilta. Palvelusta löydät keskeiset amerikkalaisosakkeet sekä Suomen ja Ruotsin yritykset.

Ulkomaiset markkinat

Ruotsi, OMXS30. Indeksi kertoo Tukholman pörssin 30 vaihdetuimman osakkeen kehityksestä.

Yhdysvallat, Nasdaq Composite. Indeksi painottaa teknologiayrityksiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita