Radio ja TV

Elokuvia

Näkymätön vihollinen Lomamatkallaan Englannin kuninkaallista perhettä uhanneen iskun torjunut entinen agentti ( Harrison Ford ) saa perheensä (vaimona Anne Archer , tyttärenä Thora Birch ) kintereille kostonjanoisen IRA-terroristin ( Sean Bean ).    Phillip Noycen ohjaama toimintajännäri pohjautuu Tom Clancyn menestysromaaniin.

Tilaajille

Näkymätön vihollinen

Lomamatkallaan Englannin kuninkaallista perhettä uhanneen iskun torjunut entinen agentti (Harrison Ford) saa perheensä (vaimona Anne Archer, tyttärenä Thora Birch) kintereille kostonjanoisen IRA-terroristin (Sean Bean).  

 Phillip Noycen ohjaama toimintajännäri pohjautuu Tom Clancyn menestysromaaniin. CIA-jaksot päästiin kuvaamaan, ensimmäistä kertaa, keskustiedustelupalvelun oikeassa päämajassa. Mukana vastaavanlaisissa rooleissa monet kerrat nähdyt Samuel L. Jackson ja James Earl Jones. (Patriot Games, USA 1992, 111 min, K16.)

Nelonen klo 21.00

Maailmojen sota

Voisiko todeta tylysti: kun Steven Spielberg ansionsa todistaneena ja tieteiselokuvaa lajityyppinä nostaneena konkarina tarttui genreklassikkoon, hän yllättäen tekikin persoonattomimman science fiction -elokuvansa.

Marsilaiset hyökkäsivät Maahan H.G. Wellsin 1898 ilmestyneessä virstanpylväsromaanissa. Nuori Orson Welles loihti tarinasta legendaarisen, kuulijoita paniikkiin ja joukkopakoon ajaneen radiokuunnelman. Elokuvaversioista tärkeimmäksi puntaroituu edelleen Byron Haskinin vuoden 1953 ohjaus, vuoden 1978 musikaaliversio sivuutettakoon kuriositeettina.

 Spielbergin perhearvoja korostavassa, terroristi-iskun jälkimainingeilla ratsastavassa Hollywood-spektaakkelissa Tom Cruise esittää mukamas vastuuntuntoiseksi herkeävää eronnutta isää, joka koettaa saattaa turvaan pientä tytärtään ja taisteluihin halajavaa teinipoikaansa. Teknisesti elokuva on kerrassaan komeaa katsottavaa, mutta tunnetason läpinäkyvä laskelmallisuus latistaa paljon. (War of the Worlds, USA 2005, 112 min, K16.)

Sub klo 21.00

The Break-Up

Vasta tovin aikaa seurustellut pari (Jennifer Aniston ja Vince Vaughn) päättää erota. Käytännön syistä yhteiseloa kuitenkin jatketaan saman katon alla.  

 Peyton Reedin kitkerä romanttinen komedia kuvaa parhaimmillaan nasevasti jännittyneen arjen ristiriitoja, yhteenottoja ja toisen tahallista ärsyttämistä.

 Elokuvan suuremmat kaaret jäävät kuitenkin honteloiksi hahmotelmiksi. (USA 2002, 106 min.)

TV5 klo 21.00

Arizona Baby

Hyväsydäminen pikkukonna (Nicolas Cage) ja suoraselkäinen poliisinainen (Holly Hunter) menevät naimisiin, mutta kun he eivät voi saada omia lapsia, he varastavat yhden tenavan varakkaan kauppiaan tuoreesta viiden vauvan pesueesta.

Coenin veljesten Joelin ja Ethanin varhaistyö tarjoaa sekä sokerisia että satiirisia makuja suussa sulavana sekoituksena.

 Erikseen on syytä mainita Carter Burwellin hilpeä hillbillymusiikki banjoineen ja jodlauksineen, murhaballadeineen ja Beethoven-lainoineen. (Raising Arizona, USA 1987, 90 min.)

Fox klo 21.55

Poikkeusreitti

Alex Chapplen tositapahtumiin pohjautuva, mutta pitkälti kuvitteellinen televisiodraama seuraa sivukäänteitä syyskuun 2001 terroristi-iskuissa: kanadalaisen pikkukaupungin asukasluku lähes kaksinkertaistuu, kun sinne joudutaan ohjaamaan kymmenittäin matkustajakoneita.

 Elokuva ylistää poikkeustilanteeseen joutuneiden kanadalaisten ystävällisyyttä. (USA/Kanada/Britannia 2008, 85 min.)

TV5 klo 0.15

 

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  3. 3

   Helsingissä rytisee nyt pelti, märkä lumi kaatanut kymmeniä puita – kolareita eri puolilla Suomea

  4. 4

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  5. 5

   Asianajajaliitto pitää ”paimenkirjeiden” lähettelyä pelkän baarikeskustelunkin pohjalta hyväksyttävänä – ”Asianajajan velvollisuus numero yksi on lojaalius asiakasta kohtaan”

  6. 6

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  7. 7

   Poliisi kiinnostui Sunny Car Centerin kadonneista miljoonista – Konkurssipesä: rahaa meni ”hupifirmalle” ja mausteyhtiölle

  8. 8

   Kaarina Hazard nauraa asianajajan välityksellä uhkailevalle miehelle #MeToo-keskustelussa – ”Kasvoton valta yrittää sabotoida naisten järjestäytymis­yritykset”

  9. 9

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  10. 10

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  5. 5

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  6. 6

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  7. 7

   Ahdistelijoista puhuneet naiset ovat saaneet vaientamiskirjeitä – Rikosoikeuden professori: ”Tuollaiset kirjeethän ovat puolittain uhkauksiakin”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää