Radio ja TV    |   Friman katsoo tvtä

Hei hei, kaikkien aikojen konttori!

Mikä tuo ääni on? Kas, sehän Don Draperin cocktailkärryn houkutteleva, mutta pahaenteinen kilinä. Hissien ovet liukuvat auki ja paljastavat, miten newyorkilaiselle mainostoimistolle ja sen väelle lopulta käy. Mad Menin viimeisen kauden jälkimmäinen puolisko alkoi Suomessa eilen.

Tilaajille

Mikä tuo ääni on? Kas, sehän Don Draperin cocktailkärryn houkutteleva, mutta pahaenteinen kilinä. Hissien ovet liukuvat auki ja paljastavat, miten newyorkilaiselle mainostoimistolle ja sen väelle lopulta käy.
Mad Menin
viimeisen kauden jälkimmäinen puolisko alkoi Suomessa eilen. Harvan sarjan paluuta on odotettu vastaavan hysterian vallassa – syystä.

Viskilasit läjähtelisivät kilvan pitkin seiniä, jos Draperin konttorilla saataisiin kuulla, miten sarjaa on Suomessa kohdeltu.

Alun perin Nelonen lohkaisi Mad Menille kunnon ohjelmapaikan prime timessa, mutta minkäs teet: katsojaluvut jäivät vaatimattomiksi. Sarja haudattiin vähin äänin keskiyön kieppeille halpojen scifi-tekeleiden seuraan.

Ylellä Draper olisi eittämättä saanut draamalleen järjellisen kellonajan, mutta mainosrahoitteisen kanavan agendaan kulttuuriteot eivät ymmärrettävästi kuulu – niin pöyristyttävältä kuin Mad Menin ylenkatsominen tuntuukin.

Päätösjaksojen sukkela aikataulu vaatii vastaavasti aplodit: ne esitetään Suomessa vain kolmen vuorokauden viiveellä. Luvassa on seitsemän ihanan kiduttavaa piinaviikkoa.

Tv-puffeissa on tapana sanoa jo ties monennenko kauden kohdalla, että aloittelevalla katsojalla on yhä mahdollisuus ehtiä mukaan.

No, anteeksi vain, mutta tässä tapauksessa ei ole. Mad Men äityy loistamaan vasta perehtymisen myötä, ja se on katsottava alusta asti.

Toki sarja tarjoilee satunnaisellekin katsojalle pätevää tv-draamaa ja pieteetillä rakennettua ajankuvaa 50 vuoden takaa. Hahmojen monikerroksisuutta ja hienovaraisia vivahteita on kuitenkin tankattava hartaudella.

Kadehdin kaikkia, joilla kaikkien aikojen konttoriin ja sen hahmoihin rakastuminen on vasta edessä.

Laura Friman hs.radiotv@hs.fi Twitter: @laurafriman
Sarja ilmestyy viikottain myös osoitteessa hs.fi.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  4. 4

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  7. 7

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  8. 8

   Helsingissä rytisee nyt pelti, märkä lumi kaatanut kymmeniä puita – kolareita eri puolilla Suomea

  9. 9

   Edis Tatli kohtaa EM-ottelussa Francesco Pateran – HS seuraa ottelua

  10. 10

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  10. 10

   Potilas ohjattiin päivystyksestä sydänfilmiin Vantaalla, parkkisakko mätkähti – Viranomainen tiukkana: Sakon saa anteeksi ”jos joutuu tyyliin suoraan leikkaussaliin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää