Radio ja TV    |   Elokuvia

Perjantain paras elokuva tulee vasta puolen yön jälkeen

Mike Nicholsin ohjaamaa Miehuuskoetta tahdittaa Simon & Garfunkelin musiikki.

Vääpeli Mynkhausen ★(Suomi 1957) Vääpeli (Reino Valkama) panee kapinalliset veljekset järjestykseen. Aarne Laineen komedia kärsii siitä, ettei koulupoikien rooleihin ole pestattu oikean ikäisiä näyttelijöitä.

TV1 klo 13.30–14.40

Vares – Huhtikuun tytöt ★(Suomi 2011) Turkulainen yksityisetsivä Vares (Antti Reini) kaivelee naftaliinista kadonneen tyttötrion tapauksen. Lauri Törhösen liukuhihnalla tehtailema rikoselokuva perustuu Reijo Mäen samannimiseen dekkariin. (K16)

Sub klo 21.00–22.55

Lumikki ja metsästäjä ★★★★(USA 2012) Rupert Sanders ohjasi esikoisenaan uskollisen tulkinnan Grimmin veljesten Lumikki-sadusta. Charlize Theron loistaa ilkeänä äitipuolena aikuistenkin makuun sopivassa seikkailussa. (K12)

TV5 klo 21.00–23.40

Lupaus ★★★(Suomi 2005) Lotat (yhtenä heistä Laura Birn) ahertavat Karjalan Kannaksella talvi- ja jatkosodan aikana. Ilkka Vanteen draama tarkastelee maamme sotahistoriaa kerrankin naisten näkökulmasta. (K12)

Ava klo 21.00–23.10

Laittomat ★★★★(USA 2012) Maalaistrokariveljekset (nuorimpana Shia LaBeouf) saavat riesakseen kaupunkilaissheriffin. John Hillcoatin tyylikäs rikoselokuva on saanut inspiraationsa tositapahtumista. Soundtrack sisältää käsikirjoittaja Nick Caven versioita bluegrassklassikoista (K16)

Teema klo 21.20–23.15

Metsästäjät ★★★(Tanska 2014) Vanhoja juttuja tutkivat kytät (Nikolaj Lie Kaas ja Fares Fares) selvittävät teinikaksosten murhaa. Mikkel Nørgaardin ohjaama Jussi Adler-Olsenin Osasto Q -dekkareihin perustuvan sarjan toinen osa on ehtaa nordic noiria. (K16)(K16)

Kutonen klo 22.00–0.35

Hitman ★★(USA/Ranska 2007) Palkkamurhaaja (Timothy Olyphant) teurastaa vasemmalta ja oikealta ontossa toimintaelokuvassa, joka perustuu samannimiseen videopelisarjaan. (K16)

Fox klo 22.10–0.00

127 tuntia ★★★(USA 2010) Vuonna 2003 kiipeilijä Aron Ralston (James Franco) jäi jumiin kanjoniin Utahissa, kun iso kivi rysähti hänen käsivartensa päälle. Danny Boyle ohjasi 127 tuntia kestäneestä taistelusta möhkälettä vastaan tiivistunnelmaisen draaman, joka perustuu Ralstonin kirjaan. (K12)

MTV3 klo 22.45–0.50

Red State ★★(USA 2011) Uskonlahko kidnappaa teinitrion. Aiheesta olisi ollut herkullisempaankin satiiriin kuin Kevin Smithin kauhuelokuvassa. (K18)

Hero klo 23.00–0.50

Miehuuskoe ★★★★★(USA 1967) Mrs. Robinson (Anne Bancroft) viettelee collegesta vasta valmistuneen Benin (Dustin Hoffman). Vetelehtijä ei tyydy vain äitiin, vaan haluaa kokeilla myös tytärtä. Mike Nicholsin ohjaamaa mestarillista draamaa tahdittaa Simon & Garfunkelin briljantti soundtrack. (K12)

TV5 klo 0.45–2.55

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Elokuvat

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Haaveeni olisi tehdä työtä, hankkia asunto ja perustaa perhe, mutta tähän Suomi ei anna mahdollisuutta

  2. 2

   ”Enää ei ole yhdentekevää, minkä näköisissä vaatteissa lapsi kulkee päiväkodissa”, sanoo menestyvän lastenvaatebrändin luonut Marjut Rahkola

  3. 3

   Jenna Lehtonen tekee ulkomaanmatkan lähes joka kuukausi, Pirkko Schildt on käynyt 113 maassa – Miksi osa meistä tahtoo olla jatkuvasti liikkeessä?

   Tilaajille
  4. 4

   Suomessa myytävä jugurtti ja limsa eivät ole yhtä hedelmäisiä kuin Italiassa ja ikoninen tee on aromikkaampaa Britanniassa – Suomalaisten maku on tällainen, perustelevat yritykset

  5. 5

   Kittilän käsissä on satojen miljoonien eurojen bisnes, joka syöksi lappilaiskunnan kriisiin – ”Miten poromiehen ammatissa toimiva valtuutettu voisi tuntea lakipykäliä?”

   Tilaajille
  6. 6

   Kokoomuksen suosio kasvaa, keskustan alamäki jyrkkenee – myös vihreiden ennätyssuosio hiipuu

  7. 7

   Olimme lukiossa keskiverto-opiskelijoita – meistä tuli tutkija­tohtoreita valinta­kokeen ansiosta

  8. 8

   Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

   Tilaajille
  9. 9

   Valeruokamyrkytykset vaivaavat Espanjaa: Poliisi tunnistanut jopa 800 huijauksesta epäiltyä brittituristia

  10. 10

   Yli 41 miljoonan Eurojackpot-voitto Savonlinnaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Olimme lukiossa keskiverto-opiskelijoita – meistä tuli tutkija­tohtoreita valinta­kokeen ansiosta

  2. 2

   Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

   Tilaajille
  3. 3

   Uuden Tuntematon sotilas -elokuvan tekijätiimi ottaa kantaa #metoo-keskusteluun ja puolustaa Paula Vesalaa

  4. 4

   Suomen 100-vuotis­juhlan suurin päätös: Edus­kunta antaa 50 miljoonaa euroa tuntemattomalle pikku­säätiölle, jolla ei ole yhtään vakituista työntekijää

  5. 5

   Onko se hyvä, jos syysloman jälkeen ash? Testaa, ymmärrätkö, mitä lapsesi sinulle sanovat (ja mitä he sinusta ihan oikeasti ajattelevat)

  6. 6

   Emme tarvitse Melania Trumpin apua, vastaa slovenialaiskirjailija Sofi Oksaselle

  7. 7

   Suomalaistutkija ratkaisi ongelman, jota fyysikot ovat pähkäilleet 200 vuotta: Miksi vesipisara ei heti valu kaltevalla pinnalla?

  8. 8

   Nyt puhuu Ensitreffit alttarilla -asiantuntija, joka myöntää mokanneensa eikä usko sen oikean löytämiseen: Miksi täydellisten parien muodostaminen on niin vaikeaa?

  9. 9

   Haaveeni olisi tehdä työtä, hankkia asunto ja perustaa perhe, mutta tähän Suomi ei anna mahdollisuutta

  10. 10

   Säveltäjä Toni Edelmann on kuollut

  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

   Tilaajille
  2. 2

   Sairaanhoitaja Paula Vuotila, 61, eli 30 vuotta ”koulutetun eliittielämää” – sitten hän ajautui asumaan rappukäytävissä

  3. 3

   ”Kaikki alalla olevat tietävät sen ringin” – Suomen elokuva-alalta kerätyssä kymmenien ahdistelukertomusten aineistossa muutama nimi toistuu

  4. 4

   ”Ota poikasi kainaloon” – Jos haluat kasvattaa pojan, joka ei ahdistele, yksi keino on lastenpsykiatri Jari Sinkkosen mukaan ylitse muiden

  5. 5

   Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

   Tilaajille
  6. 6

   Aleksis Salusjärvi oli lukiossa, kun nainen kavahti häntä ensi kerran bussipysäkillä – #MeToo-kampanja herätti miehet kertomaan, miltä tuntuu, kun nainen pelkää

  7. 7

   Kuura Maula ei kutsu lastaan pojaksi, Maisa Leppänen antoi poikansa pukeutua mekkoon – Näin toimii vanhempi, joka haluaa kasvattaa lapsensa feministisesti

   Tilaajille
  8. 8

   Hyytävä sää vyöryy nyt etelään asti: luvassa jopa päiväpakkasia ja räntää – ”Talvirenkaat alle”, suosittelee Liikenneturva

  9. 9

   Seuraan lyöttäytynyt kaksikko repi suomalaiselta hopeakorun Firenzessä – mies hermostui ja taltutti ryöstäjät pystypainin jälkeen: ”Poliisi sanoi, että aika harvoin käy näin”

  10. 10

   ”Ideologisesti työtön” Ossi Nyman kuuli tukiensa katkaisemisesta Hesarista ja sai haastattelustaan palautevyöryn – ”Ei voi sanoa ääneen, että on tyytyväinen työttömänä”

  11. Näytä lisää