Kauniita ja rohkeita katsotaan myös ristiriitaisin tuntein - Radio ja TV | HS.fi

Kauniita ja rohkeita katsotaan myös ristiriitaisin tuntein

12.7.1994 3:00

Kauniiden ja rohkeiden edesottamukset kiinnostavat eniten eläkeikäisiä suomalaisia. Heille tv-sarjan henkilöistä on tullut kuin toinen perhe tai tuttavapiiri, jonka vaiheita seurataan innokkaasti.

Erityisen tärkeää sarjan seuraaminen on yksinasuville naisille, mutta kolmannes kaikista katsojista on miehiä.

Eri ammattiryhmistä sarja näyttää kiinnostavan eniten maanviljelijöitä sekä työväestöön ja alempiin toimihenkilöihin kuuluvia. Vähiten sarjaa seuraavat ylemmät toimihenkilöt ja johtavassa asemassa olevat sekä koululaiset ja opiskelijat.

Osa katsojista kokee Kauniit ja rohkeat niin tärkeäksi, etteivät he voi jättää yhtään jaksoa väliin, mutta sarjaa seurataan myös ristiriitaisin tuntein. Usein ristiriitainen katsoja on keskiluokkainen, koulutettu nainen. Hän katsoo sarjaa päivittäin, mutta väittää samalla, ettei se ole hänelle mitenkään tärkeää.

Jaana Hevonoja on tutkinut Kauniit ja rohkeat -sarjan katselijoita pro gradu -työssään. Hevonojan mielestä Kauniiden ja rohkeiden esittämisajankohta on yksi selitys sarjan suosiolle. Sarja koetaan ikään kuin välipalaksi päivän rutiinien ja illan kotiaskareiden välillä.(STT)

Luitko jo nämä?