Radio ja TV

Verkossa on lupa muuttua

Urheiluagentit on Ylen ensimmäinen vain verkossa ilmestyvä urheiluohjelma. Netissä toimittajilla on vapaammat kädet kuin televisiossa.

Tilaajille

Urheiluagentit,

yle.fi/urheilu

Nettiohjelma. "Kun valvoo öitä pieni lapsi sylissä ja tuttipullo kädessä, niin tulee paljon hyviä ja huonoja ideoita. En ole vielä aivan varma, kumpaan sarjaan tämä kuuluu", naureskelee Urheiluagenttien toimittaja ja sarjan idean isä Marko Krapu.

Ohjelmassa hänet tunnetaan nimellä agentti 00M.

Muut urheiluagentit ovat Urheiluruudusta tutut Kristiina Kekäläinen eli 00K ja Teemu Niikko, agentti 00T.

"Koodinimien taustalla on ajatusleikki, joka syntyi James Bond -elokuvista. Agentti 007:llä on lupa tappaa, mutta meillä toimittajilla on lupa kysyä", Krapu kertoo.

Urheiluagentit on Ylen ensimmäinen urheiluohjelma, joka ilmestyy vain verkossa. Uusi jakso tulee nähtäväksi kahden viikon välein Ylen verkkosivuille. Lyhyitä pätkiä ohjelman sisällöstä lähetetään Ylen TV2:n Urheilulauantai- ja Urheilusunnuntai-ohjelmissa.

"Emme tee ohjelmaa urheilun suurkuluttajille, vaan ihmisille, joita kiinnostavat henkilöt tuloksien takana. Urheilijoista jää usein aika pinnallinen kuva, koska heitä haastatellaan heti suorituksen jälkeen. Silloin he pystyvät korkeintaan sanomaan 'jee' tai 'persiilleen meni'", Kekäläinen pohtii.

Urheiluagentit koostuu kahdesta osasta. Ohjelman Agentti testaa -osioissa agentit kokeilevat itse erikoisia urheilulajeja. Lupa kysyä -jaksossa puolestaan haastatellaan menestyneitä urheilijoita.

Viime viikonloppuna ilmestyneessä ensimmäisessä osassa agentit kokeilivat aaltopurjelautailua ja tapasivat alppihiihtäjä Kalle Palanderin.

"Teemme henkilöhaastatteluja, joiden kautta on tarkoitus päästä sisään urheilijan persoonaan. Minä en esimerkiksi haastattele alppihiihtäjiä, koska tunnen heidät todella hyvin. Ulkopuolinen saattaa löytää tuoreita näkökulmia haastatteluun", sanoo alppihiihdon maailmancuplähetyksiä toimittanut Kekäläinen.

Ensimmäinen Urheiluagenttien osa ilmestyi verkkoon lyhyinä pätkinä, mutta seuraavat jaksot voi yleisön pyynnöstä katsoa kokonaisina.

"Netissä katsojien toiveet sisällön ja pituuden suhteen voi ottaa helpommin huomioon. Nettiin tekeminen on myös taloudellinen kysymys", Krapu miettii.

Myös agentti 00K eli Kekäläinen näkee verkkoon tekemisessä hyviä puolia.

"Parhaista lähetysajoista on television puolella kova kilpailu, joten on luonnollista, että osa sisällöstä on verkossa. Sieltä sen voi katsoa koska vain."

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Lautakunta tyrmäsi Helsingin suurmoskeijan: tonttia ei varata, pääsyynä hankkeen rahoituksen alkuperä

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  5. 5

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  6. 6

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  7. 7

   Espoon ja Vantaan bussilinjoja saatetaan joutua katkaisemaan lumen takia – Espoossa yhä lähes 5 000 taloutta ilman sähköä

  8. 8

   Helsingissä rytisee nyt pelti, märkä lumi kaatanut kymmeniä puita – kolareita eri puolilla Suomea

  9. 9

   Kaarina Hazard nauraa asianajajan välityksellä uhkailevalle miehelle #MeToo-keskustelussa – ”Kasvoton valta yrittää sabotoida naisten järjestäytymis­yritykset”

  10. 10

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  2. 2

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  3. 3

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  4. 4

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  10. 10

   Potilas ohjattiin päivystyksestä sydänfilmiin Vantaalla, parkkisakko mätkähti – Viranomainen tiukkana: Sakon saa anteeksi ”jos joutuu tyyliin suoraan leikkaussaliin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää