Ruokatrendit leviävät maailmalla yhä nopeammin – muotikasvien viljely aiheuttaa kuivuutta ja pakkotyötä

Superruokabuumi houkuttelee viljelijöitä äkillisiin tuotantokasvien vaihdoksiin. Seuraukset voivat olla kauaskantoisia sekä viljelijöiden toimeentulolle että ympäristölle, kirjoittaa Annukka Oksanen.

| Päivitetty

Limainen, harmahtava massa löllii kulhossa. Kookosmaitoon sekoitettu kvinoapuuro ei ole kaunista, mutta se on ah niin terveellistä. Siinä on paljon proteiinia ja hivenaineita. Ja se on gluteenitonta!

On 2016. Olen myöhässä, kun vasta nyt tutustun ihmejyvään. Kvinoatrendin huippu on jo ohitettu. YK:n ruokajärjestö FAO:kin ehti nimetä jo vuoden 2013 kansainväliseksi kvinoan vuodeksi. Ihan ok maku, mutta kulhossa pitäisi olla jo hirssiä. Se on uusi kvinoa, amerikkalainen ruokablogi tietää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?