Näin saat herkkuja ruokajämistä – 30 hyödyllistä vinkkiä - Ruoka | HS.fi

Näin saat herkkuja ruokajämistä – 30 hyödyllistä vinkkiä

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista hävikkiviikkoa. Jämäruokien hyödyntäminen on ekologista ja säästää rahaa.

Ruokajämiä ei tarvitse aina heittää roskiin.­

11.9.2014 13:52

Jääkaappia täyttävät epämääräiset jämät: rasiallinen keitettyä riisiä, aamupuuron pohjat, eiliset lisäkeperunat ja pala savukalaa. Pöydällä lojuu pari leipäpussinloppua.

Biojätteisiinkö?

Ei missään nimessä. Ei ainakaan tällä viikolla, kun vietetään toista valtakunnallista hävikkiviikkoa. Se muistuttaa, että ruokahävikin vähentäminen on konkreettinen ekoteko, joka on hyväksi myös kukkarolle. Ruokien rippeistä saa inspiraation ja mainion pohjan uudelle ruualle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?