Voimakas viini riistalle - Ruoka | HS.fi

Voimakas viini riistalle

Peuranliha ja muu riista on voimakkaan makuista lihaa. Myös ruokajuomaksi valitaan tavallista voimakkaampi viini, jotta siinä on vastusta lihan aromeille. Luontainen valinta peuralle on Syrah-rypäleestä tehdyt viinit. Ne ovat useimmiten hyvin täyteläisiä ja runsasmakuisia.

Tilaajille
22.1.2015 2:00

Peuranliha ja muu riista on voimakkaan makuista lihaa. Myös ruokajuomaksi valitaan tavallista voimakkaampi viini, jotta siinä on vastusta lihan aromeille.

Luontainen valinta peuralle on Syrah-rypäleestä tehdyt viinit. Ne ovat useimmiten hyvin täyteläisiä ja runsasmakuisia. Niinpä peuranfileen kanssa ensimmäinen suositukseni on erinomaiseksi arvioitu Penfolds Kalimna Bin 28 Shiraz 2010 (22,90 euroa), jonka uskomattoman täyteläinen ja pitkä maku antaa yhdistelmään hienon säväyksen. Ranskalaisista Syrah-sekoitteista Château Cesseras 2011 (17,48 euroa) on hintaansa nähden erinomainen viini, hiukan tiukempi kuin edellä mainittu australialaisviini.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Uusimmat reseptit