Näin saat kotona tehdystä leivästä kuin leipomosta ostettua - Ruoka | HS.fi

Näin saat kotona tehdystä leivästä kuin leipomosta ostettua

Pataleivästä kohkataan taas, eikä syyttä. Padassa valmistuva leipä on rapeaa, kuohkeaa ja mehevää.

Pataleipä on rapea ja mehevä.

26.3.2015 2:00 | Päivitetty 1.4.2015 14:22

Kuulin löysätaikinaisesta, vaivaamattomasta leivästä ensi kertaa jo 1990-luvulla, padassa paistetusta 2012.

Silloin tilasin Yhdysvalloista pataleivän isäksi mainitun leipurin Jim Laheyn My Bread -kirjankin – mutta annoin sen lahjaksi leipomista harrastavalle kälylleni. Itseäni ei kotileipä kiinnostanut tuolloin lainkaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat