Avokadoöljy, kurpitsansiemenöljy, hamppuöljy, pellavansiemenöljy. Monet uudentyyppiset ruokaöljyt tunkevat kotikeittiöön, mutta tiedämmekö, miten niitä käytetään? Mitä saa kuumentaa ja mitä ei? Säilytetäänkö viileässä vai lämpimässä? Ja mikä on terveellistä?
Wide ContentPlaceholder
Main ContentPlaceholder
Ruoka
Uudet öljyt ovat tulleet suomalaiseen keittiöön – mutta kuinka niitä käytetään?
Suomalaiset käyttävät keskimäärin 5,2 litraa kasviöljyjä vuosittain, kun määrä vuonna 2012 oli vielä 5,6 litraa.
Tilaajille
Hamppuöljyä Kevätmessuilla Helsingissä 26. maaliskuuta 2015. LEHTIKUVA Markku UlanderKuva: Markku Ulander Lehtikuva
Kristiina Markkanen HS
28.4.2015 15:46 | Päivitetty 29.4.2015 13:08