Uudet öljyt ovat tulleet suomalaiseen keittiöön – mutta kuinka niitä käytetään? - Ruoka | HS.fi

Uudet öljyt ovat tulleet suomalaiseen keittiöön – mutta kuinka niitä käytetään?

Suomalaiset käyttävät keskimäärin 5,2 litraa kasviöljyjä vuosittain, kun määrä vuonna 2012 oli vielä 5,6 litraa.

Hamppuöljyä Kevätmessuilla Helsingissä 26. maaliskuuta 2015. LEHTIKUVA Markku Ulander­

28.4.2015 15:46 | Päivitetty 29.4.2015 13:08

Avokadoöljy, kurpitsansiemenöljy, hamppuöljy, pellavansiemenöljy. Monet uudentyyppiset ruokaöljyt tunkevat kotikeittiöön, mutta tiedämmekö, miten niitä käytetään? Mitä saa kuumentaa ja mitä ei? Säilytetäänkö viileässä vai lämpimässä? Ja mikä on terveellistä?

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?