Ravitsemusasiantuntija: Raparperin syöminen tuskin vaarantaa terveyttä - Ruoka | HS.fi
Ruoka

Ravitsemusasiantuntija: Raparperin syöminen tuskin vaarantaa terveyttä

Raparperin kanssa suositellaan syötäväksi maitotuotteita. Niiden unohtaminen ei silti välttämättä aiheuta terveysongelmia.

Tilaajille
Raparperit näyttävät samalta riippumatta siitä, ovatko lajit uusia vai vanhoja.

Raparperit näyttävät samalta riippumatta siitä, ovatko lajit uusia vai vanhoja. Kuva: Liisa Takala

Julkaistu: 27.5.2015 18:46

Kesän raparperiherkkuja nauttiville suositellaan, että samaan aikaan raparperin kanssa kannattaa syödä maitotuotteita.

Suositus johtuu raparperin sisältämästä oksaalihaposta. Se sitoo ruuansulatuksessa itseensä kalsiumia, mikä heikentää elimistön kalsiumin saantia.

Pitääkö huolestua, jos maitotuotteiden syöminen unohtui raparperikiisseliä lusikoidessa?

Seuraa uutisia tästä aiheesta