Seitan on vehnägluteenia eikä quorn ole vegaaninen – asiantuntija arvioi kasvisproteiinien terveellisyyttä - Ruoka | HS.fi

Seitan on vehnägluteenia eikä quorn ole vegaaninen – asiantuntija arvioi kasvisproteiinien terveellisyyttä

Mitä me oikeastaan syömme, kun lautasella on seitania, quornia, tempehiä tai tofua? Kasvissyöjän proteiininlähteissä on eroja niin raaka-aineiden, proteiinimäärän kuin rasvojenkin suhteen.

Seitan valmistetaan vehnägluteenista.­

12.6.2015 8:31

Quorn, tofu, tempeh ja seitan. Nämä kummalliselta kuulostavat sanat muodostavat modernin kasvissyöjän proteiininsaannin kulmakiven.

Harva kasvissyöjä tyytyy enää pelkkiin soijatuotteisiin, kun tarjolla on muitakin lihaa jäljitteleviä vegaanituotteita. Mutta mitä me syömme, kun syömme näitä erikoiselta kuulostavia ruoka-aineita?

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?