Kasvatettu lohi on terveellisempää kuin Itämerestä pyydetty – mutta onko siitä haittaa, jos lohta syö monta kertaa viikossa? - Ruoka | HS.fi

Kasvatettu lohi on terveellisempää kuin Itämerestä pyydetty – mutta onko siitä haittaa, jos lohta syö monta kertaa viikossa?

Suomalaiset syövät norjalaista kasvatettua lohta enemmän kuin kaikkia kotimaisia kaloja yhteensä.

Lasten, nuorten ja hedelmällisessä iässä olevien tulisi syödä Itämeren lohta vain 1-2 kertaa kuukaudessa.

3.9.2015 11:41

Norjalaista kasvatettua lohta syödään Suomessa runsaasti. Se on tärkein tuontikala, ja suomalaiset syövät sitä enemmän kuin kaikkia kotimaisia kaloja yhteensä.

Lohta saattaa lähes huomaamattaan syödä monta kertaa viikossa: sushissa, salaatissa, pastassa, paistettuna ja graavina leivän päällä.

Onko lähes päivittäinen lohen syöminen enää terveellistä?

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat