Tutkimus: Prosessoitu ruoka saattaa heikentää suolistoa ja lisätä autoimmuunisairauksien riskiä - Ruoka | HS.fi

Tutkimus: Prosessoitu ruoka saattaa heikentää suolistoa ja lisätä autoimmuunisairauksien riskiä

Tutkijoiden mukaan elintarvikkeiden lisäaineet kuormittavat suolistoa ja vaikuttavat autoimmuunisairauksien kehittymiseen.

7.1.2016 14:15

Prosessoidulla ruualla saattaa olla yhteys autoimmuunisairauksiin. Yhdysvaltalainen terveysaiheita käsittelevä verkkojulkaisu Autoimmunity Reviews kertoo tutkijoiden havainnoista, joiden mukaan prosessoitu ravinto voi heikentää suolistoa. Tämä lisää riskiä sairastua esimerkiksi 1. tyypin diabetekseen, keliakiaan, nivelreumaan, multippeliskleroosiin ja Crohnin tautiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat