Professori kritisoi ruokatutkimusten uutisointia – ”Virheellisin johtopäätös on, että suklaa on hyväksi, joten sitä kannattaa syödä paljon” - Ruoka | HS.fi

Professori kritisoi ruokatutkimusten uutisointia – ”Virheellisin johtopäätös on, että suklaa on hyväksi, joten sitä kannattaa syödä paljon”

Tuore tutkimus kertoi suklaan parantavan kognitiivisia kykyjä – ja tulos uutisoitiin laajasti. Tutkimuksen tehnyt psykologian professori Merrill Elias on huolissaan siitä, miten media revittelee ravitsemustutkimuksilla.

Suklaa on ihmiselle hyväksi – rajallisessa määrin.­

9.3.2016 10:31

Suklaata on väitetty eräänlaiseksi ihmeaineeksi. Se on uutisoitujen tutkimusten mukaan hyvää sydämellesi, vähentää halvausten määrää ja suojelee ihoasi auringolta.

Ja tuoreen tutkimuksen mukaan se tekee vielä älykkäämmäksi – tai tarkkaan ottaen parantaa kognitiivisia kykyjä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat