Kuinka pitkään kotiruoka säilyy? Ruoka voi vaikuttaa syömäkelpoiselta, vaikka siinä muhisi ruokamyrkytysbakteeri

Arkiruokaa tehdään usein moneksi päiväksi kerrallaan, mutta kuinka monta päivää samaa makaronilaatikkoa voi syödä ennen kuin se on pilalla?

Ison ruokamäärän jäähdyttäminen huoneenlämmössä voi altistaa ruokamyrkytystä aiheuttaville bakteereille.

22.8.2016 19:34 | Päivitetty 23.8.2016 7:52

Arkiruokaa tehdään usein moneksi päiväksi kerrallaan, mutta kuinka monta päivää samaa makaronilaatikkoa voi syödä ennen kuin se on pilalla? Eviran ylitarkastaja Annika Pihlajasaaren mukaan tarkkaa aikaa ei pysty sanomaan, sillä säilyvyys riippuu eniten siitä, miten ruoka on jäähdytetty ja kuinka kylmässä sitä säilytetään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat