Ruuanlaittokin on välinelaji - Ruoka | HS.fi

Ruuanlaittokin on välinelaji

18.3.1999 2:00

Syynä ruuan epäonnistumiseen on useimmiten vääränlainen astia, ei kokin taidot, sanoo keittiötarvikkeiden erikoisliikettä Kokkipuotia luotsaava Kiira Valtanen - vaikkei yritä kaupata kuulijalle yhtään mitään.

"Ihmiset ajattelevat helposti, että kattila kuin kattila, mutta asiahan ei ole näin. Huonoilla välineillä työ on vaikeata tai jopa mahdotonta. Esimerkiksi astian lämmönjohtavuudella on suuri vaikutus ruuan onnistumiseen." Kattiloiden ja kapustojen seassa kasvanut ja viitisen vuotta vanhempiensa perustamaa liikettä johtanut Valtanen, 32, luennoi aiheestaan tottuneesti. Monet kolmekymmentävuotiaan Kokkipuodin asiakkaista ovat intohimoisia, laajan tietämyksen omaavia ruokafriikkejä, mutta joukossa on paljon myös pesää rakentavia keltanokkia, jotka tarvitsevat apua astiaviidakossa. "Valistuksen tarve kasvaa koko ajan, sillä ala kehittyy valtavaa vauhtia." Erityisen paljon tietoa tarvitaan Kiira Valtasen mukaan paitsi lieden päällä tapahtuvan ruuanvalmistuksen astioiden myös veitsien hankinnassa. Tärkeää on, että veitset ovat laadukkaita ja käyttäjän käteen sopivia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat